Повідомляється, що картка справи про Telegram з'явилася в базі суду. У ній йдеться про те, що справа зареєстровано, але не вказаний відповідач. При цьому в прес-службі суду підтвердили, що мова йде про позов про блокування Telegram.

Про це повідомили російські ЗМІ.

Повідомляється, що позов поданий в порядку цивільного судочинства, справа розписана судді Юлії Смоліної. Відомо, що 12 квітня суд проведе досудову підготовку за позовом про блокування месенджера Telegram.

Юлія Сухініна, прес-секретар суду: “Справа за заявою Роскомнадзора до Telegram призначено до розгляду. Досудова підготовка призначено на 12 квітня 2018 року о 10:00 по Москві".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Рівно тиждень тому, 4 квітня, закінчився 15-денний термін, відведений Роскомнаглядом керівництву Telegram. За цей час представники месенджера повинні були надати ФСБ ключів шифрування.

За словами адвоката Telegram Дмитра Дінз, компанія повідомила Роскомнагляд про неможливість виконання цієї вимоги з технічних причин.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що власник і творінь неймовірно популярного месенджера Telegram Павло Дуров з допомогою соціальної мережі пожартував над російськими властями.

Про це повідомляє Telegram канал Двач.

Варто відзначити, що раніше стало відомо, що компанія Telegram Open Network, яку створив Павло Дуров, що знаходиться в реєстрі фірм уряду Великобританії.

У документах прописано, що компанія зі статутним капіталом у розмірі 800 млн доларів зареєстрована 28 лютого в Лондоні. Відзначається, що творець і власник популярного месенджера Telegram Павло Дуров є громадянином Великобританії.

Крім того, наголошується, що Роскомнадзор погрожував заблокувати Telegram, якщо месенджер не надасть ключі для декодування повідомлень користувачів. На виконання вимог месенджера дали 15 діб, але Telegram ключі не надав. Роскомнагляд подав позовну заяву в Таганський районний суд Москви з вимогою обмеження доступу до Telegram в Росії.