Засновник і глава компанії Facebook Марк Цукерберг витримав майже 5 годин допиту за участю 44 сенаторів США. Після його виступу акції соціальної мережі Facebook зросли майже на 5%.

Інтернет-магнат вибачився перед користувачами соціальної мережі за підірвану довіру. При цьому 33-річний Марк Цукерберг ухилився від яких-небудь конкретних обіцянок щодо підтримки регулювання конгресів США діяльності Facebook та інших інтернет-компаній США.

Інвестори, як виявилося, залишилися задоволені обраною Цукербергом манерою поведінки і відповідями. Акції Facebook зросли на 4,5% і це стало найбільшим денний прибутком компанії майже за 2 роки.

Цукерберг на виступі в сенаті США ще раз приніс свої вибачення і визнав, що це було великою помилкою. Він зазначив, що метою соціальної мережі є допомога з'єднувати людей по всьому світу.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Раніше в компанії Facebook повідомляли, що не повідомили своїх користувачів про витік даних, тому що в компанії були впевнені, що проблема вирішена. Цукерберг пояснює, що як тільки у фірмі дізналися, що Cambridge Analytica купила у розробників дані користувачів, вони зажадали у них припинення використання отриманих даних.

Цукерберг зазначив, що зараз в компанії розуміють, що вірити на слово було їхньою помилкою, яку вони ніколи не повторять. Також він додав, що зараз би Facebook вчинив по-іншому.

Глава соціальної мережі розповів, що вони недооцінювали ступінь своєї відповідальності за дані користувачів і зараз будуть вживати всі можливі заходи щодо запобігання виникнення такої проблеми в майбутньому.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа"на допиті розповів про "гонці озброєнь" Росії. У числі заходів, які були зроблені співробітниками Facebook для того, щоб подібні випадки не повторювалися, було і видалення безлічі акаунтів організацій та осіб, які були причетні до втручання у вибори.