Біля берегів Мальорки мисливці за скарбами виявили останки затонулого корабля віком приблизно 1800 років.

Як повідомляє портал "gogetnews", римське судно лежить на глибині 70 м, недалеко від острова Кабрера, майже в 14 км на південь від Мальорки.

Читайте також: Археологи вийшли на слід "Бурштинової кімнати"

Два професійних водолази з Балеарского інституту морської археології виявили і сфотографували корабель ще в жовтні минулого року. Припущення про те, що тут може знаходиться археологічний об'єкт висловили рибалки, що знайшли в своїх сітках горщики з глини.

Дослідники спочатку обстежили дно за допомогою підводного робота, який зробив знімки гори з амфор, висота більшості з них досягала метра. За словами фахівців, такі сосуди виготовляли в Північній Африці. Решта були набагато меншими в розмірі. Їх зробили в південній частині Португалії. Всього на борту корабля знайшли близько 1-2 тисяч глиняних амфор.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"
Показати ще

20-метрове судно швидше за все перевозило знаменитий пряний соус гарум. У Стародавньому Римі його готували з нутрощів і крові риби. Він був дуже популярним делікатесом у римському суспільстві.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", мисливці за скарбами знайшли дві стародавні піраміди в льодах Аляски.