За останні декілька місяців у Львівській області правоохоронці отримали десятки повідомлень про те, що в різних населених пунктах діти безвісти зникають: за цей час вже зникло 77 дітей.

Про це в середу, 11 квітня, під час брифінгу розповів глава сектора ювенальної превенції Головного управління Національної поліції Львівської області Віктор Новачук.

Глава Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис додав також, що основними причинами втечі неповнолітніх з дому найчастіше є нерозуміння з батьками, синдром "мандрівника" і інші. Зазвичай тікають з дому неповнолітні у віці 13-16 років, які таким чином хочуть висловити батькам протест.

"У більшості випадків після роботи з психологами діти повертаються додому", - резюмував Володимир Лис.

10 історій зникнення дітей, яких знайшли живими

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що жахлива історія сталася в Києві: люди, під час спроби перепливти на човні до острова Жуків, просто зникли. Водолази почали пошуки, але поки що це не принесло ніяких результатів.

Ми також писали про те, що українські рятувальники попереджають про підвищення рівня води в річках та озерах. Відомо, що рятувальники визначили найбільш небезпечні дати, це: 8,9 та 10 квітня. За даними ДСНС, збільшення рівня води очікується на річках басейнів Прип'яті, середніх та нижніх течіях Сули, Псла, Ворскли - на 0,1 - 0,5 м з виходом води на заплаву, її подальшим затопленням (Сумська, Полтавська обл.), і на Волині - з досягненням відміток початкового затоплення окремих господарських споруд в Ратнівському, Старовижівському, Любешівському та Маневицькому р-нах. Українців просять бути обережними та утриматися від плаванні на човнах. А також велика вода загрожує підтопленню будинків та господарств.

Кияни "відзначили" Великдень кривавим звірством. У неділю, 8 квітня у столиці влаштували криваве побоїще. Почалося все з бійки, а обернулося пограбуванням і ножовим ударом в обличчя. Так релігійне свято відзначили двоє киян в Оболонському районі.