Експерти відзначають, що фальшиві додатки маскувалися під реальні товари безпеки, однак шахраї копіювали лише оболонку програм.

Аналітики стверджують, що фальшиве ПЗ імітує роботу цього антивіруса кількома способами. Відомо, що вірус створює білі і чорні списки додатків, в яких автоматично блокуються всі непопулярні програми. Крім того, антивірус позначає шкідливими всі програми, які були завантажені не з магазину Google Play.

Деякі підроблені продукти безпеки пропонували користувачам оплатити розширену версію, а також використовувати функцію менеджера паролів. При цьому фахівці запевняють, що розробники не змогли б забезпечити безпеку введених даних.

Вірусний аналітик ESET Лукас Стефанко уточнив, що подібні програми лише створюють відчуття безпеки, а також заважають користувачам постійними показами реклами і помилковими спрацьовуваннями.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Представники Google видалили підроблені додатки з магазину відразу ж після повідомлення від розробників антивірусного ПО. До цього фальшиві антивіруси встигли завантажити більше семи мільйонів чоловік.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що фахівці компанії Mcafee Labs заявили, що оновлена версія сервісу WhatsApp Plus має небезпечний вірус. Хакери поширюють популярний додаток через соціальні мережі з допомогою реклами AdWorld.

Як стало відомо, жертвами хакерських атак стали близько мільйона юзерів відомого месенджера WhatsApp.

Експерти Mcafee Labs повідомили, що кібер-злочинці обіцяли користувачам доступ до новітніх смайлам, а також зміна інтерфейсу, переклад грошей і стеження за місцем знаходження співрозмовника.

WhatsAppPlus має шкідливий алгоритм Android/PUP.Riskware.Wtaspin.GB, який краде персональні дані, а саме: ім'я користувача, телефонний номер, смс-повідомлення та список контактів.

Шкідливий вірус демонструє показ реклами, а при натисканні всі фінанси господаря мобільного пристрою опиняються на рахунках хакерів, повідомили в Mcafee Labs.