У столиці Польщі Варшаві був організований святковий великодній сніданок для трудових мігрантів. Його відвідало близько сотні осіб, серед яких були і українці.

У світле свято Великдень у Варшаві відбулося два святкових сніданку. Вони були організовані Фондом підтримки мігрантів на ринку праці "EWL". Про це на офіційній сторінці в Facebook повідомило українське посольство у Варшаві.

Перша зустріч відбулася відразу після закінчення нічної літургії в православній церкві св. Марії Магдалини у Варшаві. Це відбулося в рамках акції "Великодній сніданок". У першому сніданку взяли участь майже 70 чоловік з різних країн. В тому числі представники України, Білорусії, Грузії і навіть Ефіопії. Центр православної культури та Парафія св. Марії Магдалини стали головними організаторами цього сніданку.

Другий великодній сніданок стався після урочистої літургії в греко-католицькій церкві на вулиці Медовій у Варшаві. Тут зібралось близько 50 іноземців в основному з України. Організував цей святковий прийом Греко-католицька Парафія Успіння Пресвятої Діви Марії.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На сніданку був присутній радник Посольства України у Варшаві Микола Ярмолюк. Він від імені посла в Польщі побажав усім присутнім миру з нагоди великого свята для усіх християн – Воскресіння Христового.

Організатори акції групи "EWL" зі свого боку, розповіли, що вони дуже піклуються про емігрантів зі Сходу не тільки забезпечуючи їм гідні умови життя і праці в Польщі, але й розуміючи їх потреби. Вони запевнили, що намагаються зробити по максимуму все, що в їх силах, щоб трудові мігранти відчували себе як вдома, особливо у святкові дні.

Акція Великодній сніданок була організована Фондом підтримки мігрантів на ринку праці "EWL" і софинансовой Групою "EWL". Раніше вони організовували урочисті вечері на Різдво протягом двох років.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа"президент Польщі розповів, чому Путін "гальмує" і які на даний момент у Польщі відносини з Росією.