1. "Зоряний шлях". Технологія: біонічні очі. Вигадка: у серіалі прилад "Візор" замінює сліпому рульовому корабля "Ентерпрайз" Джорді Ла Форжу очі і дозволяє бачити світ в електромагнітному спектрі. Реальність: подібна система біонічних очей Argus II розроблена компанією Second Sight.

2."Доктор Хто".Технологія: переміщення об'єктів за допомогою звукових хвиль. Вигадка: звукова викрутка — це практично чарівна паличка в руках Доктора: вона вміє пересувати предмети, відкривати замки, діагностувати хвороби, виводити з ладу електронні пристрої, і все це за допомогою звукових хвиль. Реальність: у Швейцарському федеральному технологічному інституті в Цюріху за допомогою звукової левітації поки змогли тільки підняти в повітря кульки пінопласту, зубочистку і краплі води.

3."Капріка". Технологія: гнучкий дисплей. Вигадка: герої обмінюються інформацією через мережу з допомогою пристрою, що нагадує звичайний аркуш паперу. Реальність: дисплеї, які можна згинати до кута в 40 градусів, компанія LG показала ще в 2010 році.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

4. "Зоряний шлях". Технологія: ін'єкції без голки. Вигадка: в світі «Зоряного шляху» введені лікарські препарати потрапляють в організм з допомогою гипоспрея — проколи не потрібні. Реальність: подібну технологію представили в Массачусетському технологічному інституті. Спеціальний пристрій вводить препарат під шкіру зі швидкістю 340 м/с через канал товщиною з комариний ніс.

5. "Чорне дзеркало", епізод "Сан-Джуниперо". Технологія: можливість завантаження свідомості в хмару. Вигадка: літні, що вмерли і знаходяться в комі люди можуть продовжити своє життя в імітації реальності — місті Сан-Джуниперо. Реальність: у березні стартап Netcome оголосив, що знайшов спосіб завантажити хмара пам'ять людини — з допомогою стабілізуючого альдегіду спочатку робиться зліпок нейронної структури мозку.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Цукерберга запідозрили в неземному походження.