Якщо ви готуєте шашлик вперше, вибирайте саме цей рецепт – свинину практично неможливо зіпсувати. Для шашлику не варто нарізати м'ясо дуже дрібно (інакше шашлик буде сухим) і занадто крупно (зовні м'ясо може підгоріти, а всередині при цьому не просмажиться). Відмінний орієнтир – сірникова коробка.

Шашлик зі свинини

Інгредієнти:

1 кг свинячого ошийка

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

сіль, мелений чорний перець

2-3 великі цибулини

3-4 середніх помідора

2-3 зубчики часнику

2 ст. л. лимонного соку

Рецепт приготування:

М'ясо помити, обсушити і нарізати шматочками середнього розміру. Додати сіль і мелений перець, перекласти в керамічний або емальований посуд.

Цибулю і помідори помити, почистити і нарізати великими кільцями. Змішати з м'ясом. Поставити маринуватися на 3-4 години в прохолодне місце.

Часник почистити і пропустити через прес. Змішати з сіллю і лимонним соком.

Нанизати м'ясо на шампури і смажити над деревним вугіллям без вогню до готовності, періодично поливаючи лимонно-часниковою сумішшю. Це займе близько 20 хвилин.

Подавати шашлик з будь-яким соусом на свій смак.

Порада: Не нанизуйте м'ясо на холодні шампури. Потримайте їх п'ять хвилин над вугіллям: у такому випадку дірочки на м'ясних шматках від проколів будуть відразу ж запечатуватися і не випустять назовні м'ясний сік.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що медики назвали несподівану небезпеку шашлику. Науковий співробітник Ганг Луї поділився важливою інформацією на зборах Американської асоціації, на яких розглядалися питання серцевих захворювань у людини. Так, у своїй презентації вчений з Гарварду розповів про шкідливість м'яса на мангалі, про що мало хто знає.

Якщо вірити словам Луї, улюблений шашлик може викликати гіпертонію. Варто відзначити, що дослідники в ході доказу цього факту спостерігали за сотнею підлітків 12-16 років, які не були знайомі з підвищеним тиском, діабетом, серцево-судинною недостатністю і, куди гірше, онкозахворюваннями.

У той же час фахівці в медичній галузі порівнювали показники тих, хто їв м'ясо, приготоване на мангалі, практично через день і тих, хто балував себе лише пару раз на тиждень. Як з'ясувалося, тиск у першої групи був на 17% вище. Крім того, уточнимо, що кількість з'їденого м'яса значення не мало.