Прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова відповіла на заяву президента США Дональда Трампа про можливий ракетний удар. Про це повідомляють ЗМІ.

У себе в соціальній мережі відома своїми скандальними висловлюваннями Захарова опублікувала новий пост.

Зокрема, вона радить США атакувати терористів, а не "законний сирійський уряд, який бореться з міжнародним тероризмом".

За її словами, розумні ракети повинні летіти в бік терористів, а не законного уряду, який кілька років бореться з міжнародним тероризмом на своїй території.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Так до речі. А інспекторів ОЗХЗ (Організація із заборони хімічної зброї, — прим. ред.) попередили, що зараз розумні ракети знищать всі докази застосування хімзброї на землі? Або вся задумка полягає в тому, щоб швидко замести сліди провокації ударами розумних ракет, і міжнародним інспекторам вже нічого буде шукати в якості доказів?", — написала Захарова.

Згідно зі свідченнями Сирійської групи допомоги, в суботу в хімічній атаці на місто Дума загинули щонайменше 60 осіб і понад тисячі отримали травми. Лікарі і свідки зазначили, що у жертв були симптоми отруєння, можливо, нервовим агентом, і повідомили про запах газу хлору.

Президент США Дональд Трамп, зазначимо, закликав Росію готуватися до прийдешнього ракетного удару в Сирії. У себе в Twitter він написав: "Готуйся, Росія, тому що вони прилетять, хороші, нові і розумні. Не можна бути партнерами з твариною, яка вбиває людей газом і отримує задоволення". Пізніше він додав, що відносини між США і Росією "зараз гірше, ніж коли-небудь, включаючи період Холодної війни".

Нагадаємо, капітан затриманого російського риболовецького судна "Норд" Володимир Горбенко, якому винесли звинувачення в незаконному перетині кордонів, потрапив у лікарню в критичному стані.

Капітан судна перебував у СІЗО, він часто скаржився на погане самопочуття і в подальшому його госпіталізували.

Не менше проблем зараз із затриманим судном. Справа в тому, що всю рибу, яка була на момент арешту, опечатала СБУ. Товар, звісно ж, почав гнити, поки його не прибрали, хоча обіцяють це зробити.

Дивіться сюжет про США

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", Захарова проговорилася про "свідків" у справі отруєння Скрипаля.