У середу, 11 квітня, стало відомо, що Україна готується підписати домовленість про безвізовий режим зі спекотною південноєвропейською країною. Варто уточнити, що мова йдеться про Македонію.

Так, глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін повідомляє, що в даний час наше відомство вже завершує роботу над угодою про безвізовий режим, передає Politeka.

Відзначається, що Клімкін заявив про відсутність будь-яких перешкод на шляху укладення безвізової угоди. Крім того, сторони домовилися поліпшити функціонування зони вільної торгівлі між країнами.

"На зустрічах у Македонії домовилися, що найближчим часом підпишемо угоду про безвіз — текст майже готовий — і поліпшимо функціонування нашої ЗВТ. А взагалі – у нас один шлях до ЄС і НАТО", — зазначив глава МЗС.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що Україна готується підписати угоду про безвізовий режим з південноамериканською країною - Уругваєм. Однак поки це питання ще опрацьовується.

Такий результат візиту в Уругвай посла України в Аргентині та Уругваї (за сумісництвом) Юрія Дюдіні спільно з директором Департаменту консульської служби МЗС України Сергієм Погорельцевим.

Візит мав на меті сприяти якнайшвидшому укладенню двосторонньої Угоди про взаємне скасування візових вимог для поїздок громадян двох країн.

При цьому Українці після набуття чинності безвізового режиму з Європейським Союзом почали відкривати для себе нові країни. У трійці лідерів опинилися Італія, Польща та Німеччина, а Угорщина та Іспанія закрили топ-5 найулюбленіших напрямків серед українських громадян.

Також раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що нещодавно Україна домовилася про безвіз із Катаром. Відповідну угоду підписали у вівторок, 20 березня.

Президент Петро Порошенко, який їздив із візитом в цю країну в Перській затоці, розповів деталі угоди. Глава держави зазначав, що український закордонний паспорт отримав ще більшу цінність в світі. Тепер українці можуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Катару терміном до 90 днів протягом 180 діб.