У рамках медреформи в Україні пацієнтки зможуть безкоштовно звернутися до гінеколога без направлення. Однак після того, як українки виберуть собі сімейного лікаря, правила прийому гінеколога зміняться.

Цю інформацію повідомляє ТСН.

За словами в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, жінки можуть звернутися до гениколога безкоштовно і без направлення.

"Прийом гінеколога буде безкоштовним. На первинній ланці зараз є сімейні лікарі, педіатри та терапевти. З наступного року будемо додавати. На первинній ланці жінка може піти до гінеколога без направлення", — заявила Супрун.

Крім того, в.о. міністра охорони здоров'я додала, що після вибору сімейного лікаря, саме він буде направляти пацієнтів до інших фахівців, і в цьому випадку такий прийом доведеться оплатити іншими способами.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун спростувала п'ять найпоширеніших міфів про серйозний розлад - аутизм. На своїй сторінці у Facebook вона розповіла нюанси батькам, діти яких страждають цією хворобою. Міністр заявила, важливо довіряти тільки перевіреної інформації.

Міф №1. Не хочуть дружити

Супрун вважає, що такі діти можуть здаватися сором'язливими або недружніми, але це тільки тому, що вони не вміють або не можуть повідомляти про своє бажання будувати відносини з людьми так, як це роблять інші.

Також портал повідомляв про те, що за перший тиждень програми "Лікар для кожної родини" понад 150 тисяч українців знайшли лікарів, з якими підписали декларації. Про це в Facebook повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"З 2 квітня вже понад 150 тисяч українців знайшли лікарів, з якими підписали декларації. Сподіваюся, що для своїх пацієнтів всі вони стануть тими ж довіреними фахівцями, до яких хочеться звертатися протягом життя по більшості питань здоров'я", - заявила вона.

Крім того, нагадаємо, що журналісти опублікували відео, де в. о. міністра охорони здоров'я України Уляні Супрун пропонують хабар квартирою в обмін на медобладнання для лікарні міста Вишневого.