Американські військові знаходяться в повній бойовій готовності до наказу президента США Дональда Трампа завдати удару по Сирії. Таку заяву зробив глава Пентагону Джеймс Меттіс у коментарі журналістам, передає NBC.

За словами Меттіса, Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки аналізує дані хімічної атаки в сирійській Думі. Таким чином він відповів на питання, чи отримані докази застосування армією Башара Асада хімічної зброї.

Як відомо, в результаті хімічної атаки в Сирії загинуло близько 70 осіб. Вашингтон звинувачує в цій атаці Дамаск і Москву. 11 квітня американський президент Дональд Трамп закликав Росію приготуватися до ударів по Сирії, нагадавши, що країна підтримує режим "тварюки" Асада. Пізніше з'явилася інформація, що головний штаб урядової армії Сирії був евакуйований через загрозу американського президента.

Нагадаємо, прес-секретар Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова відповіла на заяву президента США Дональда Трампа про можливий ракетний удар. У себе в соціальній мережі відома своїми скандальними висловлюваннями Захарова опублікувала новий пост. Зокрема, вона радить США атакувати терористів, а не "законний сирійський уряд, який бореться з міжнародним тероризмом".

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За її словами, розумні ракети повинні летіти в бік терористів, а не законного уряду, який кілька років бореться з міжнародним тероризмом на своїй території.

"Так до речі. А інспекторів ОЗХО (Організація із заборони хімічної зброї, — прим. ред.) попередили, що зараз розумні ракети знищать всі докази застосування хімзброї зброї на землі? Чи вся задумка полягає в тому, щоб швидко замести сліди провокації ударами розумних ракет, і міжнародним інспекторам вже нічого буде шукати в якості доказів?" — написала Захарова.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", згідно з показаннями Сирійської групи допомоги, в суботу в хімічній атаці на місто Дума загинули щонайменше 60 осіб і понад тисячу отримали травми. Лікарі і свідки зазначили, що у жертв були симптоми отруєння, можливо, нервовим агентом, і повідомили про запах газу хлору.