Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг під час дачі свідчень у справі про витік даних мільйонів користувачів розповів, що його персональні дані також були злиті Cambridge Analytica.

Він також спростував припущення конгресменів про те, що соцмережа не може забезпечити необхідний захист інформації користувачів після скандалу з конфіденційністю. Про це повідомляє Reuters.

"Кожен раз, коли хтось хоче поділитися чимось на Facebook контроль є", – заявив Цукерберг.

Крім того, Конгресвумен запитала засновника соцмережі, як він може стверджувати, що всі дані користувачів знаходяться у їх власності, якщо рекламодавець так чи інакше її використовують для створення таргетованої реклами.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Як тільки інформація потрапляє в руки рекламників або комп'ютерних алгоритмів, вона вже нам не належить. Хіба це не так? Як ми можемо її контролювати?", – запитала вона Цукерберга.

Він у свою чергу підкреслив, що соцмережа не продає дані користувачів. Крім того, він вважає, що регулювання сфери інтернет-реклами сильно нашкодить успішному таргетингу, а також знизить доходи компаній, які на цьому заробляють.

Також, Цукерберг заявив, що соцмережа не шпигує за користувачами через мікрофон.

"Ми не збираємо інформацію через мікрофон. У нас немає контрактів з іншими компаніями, які збирали б цю інформацію", — заявив він.

Варто відзначити, що напередодні під час дачі показань Цукерберг заявив, що витік даних є його виною.

Про що говорив Марк Цукерберг в Сенаті

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, як виступ у Сенаті вплинув на Facebook. Засновник і глава компанії Facebook Марк Цукерберг витримав майже 5 годин допиту за участю 44 сенаторів США. Після його виступу акції соціальної мережі Facebook зросли майже на 5%.

Інтернет-магнат вибачився перед користувачами соціальної мережі за підірвану довіру. При цьому 33-річний Марк Цукерберг ухилився від яких-небудь конкретних обіцянок щодо підтримки регулювання конгресів США діяльності Facebook та інших інтернет-компаній США.

Інвестори, як виявилося, залишилися задоволені обраною Цукербергом манерою поведінки і відповідями. Акції Facebook зросли на 4,5% і це стало самої найбільшим денним прибутком компанії майже за 2 роки.