Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей готує країну до спільної наступальної операції на позиції Башара Асада в Сирії після того, як в місті Дума була застосована хімічна зброя. Про це повідомило в четвер, 12 квітня британське видання The Times.

"Тереза Мей відкрила шлях для того, щоб Велика Британія приєдналася до спільного військового наступу на чолі зі США проти Сирії впродовж кількох днів після того, як її радники з питань національної безпеки представили нові факти на підтвердження звинувачень президента Асада у варварській газовій атаці в місті Дума", - йдеться у повідомленні.

Також в боєготовність приведено британські літаки на базі на Кіпрі. Розгортання авіації почалося на військово-повітряній базі Великобританії Акротірі на півдні острова.

"Наші літаки вже виведені на злітно-посадочні смуги в Акротірі. Ми готові", - повідомило джерело виданню.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

На авіабазі зараз знаходяться вісім винищувачів-бомбардувальників Panavia Tornado, оснащених крилатими ракетами. Вони можуть бути використані для нанесення ударів по наземних цілях. Ще шість подібних літаків винищувальної модифікації, оснащених ракетами класу "повітря-повітря" можуть вести їх прикриття.

Глава британського уряду скликала кабінет міністрів після Пасхальної перерви, щоб затвердити це рішення сьогодні. По цьому питанню також має проголосувати британський парламент.

Проте, повідомляється, що лише п'ята частина виборців вважають, що Велика Британія повинна вдарити ракетами по сирійських військових цілях. Більше двох п'ятих виступають проти, решта ще не визначилась.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", президент США Дональд Трамп бачить відповідальність Росії і Ірану в застосуванні хімічної зброї в Сирії. Про це американський президент написав у своєму мікроблозі.

"Багато загиблих, в тому числі діти і жінки, в безглуздій хімічній атаці в Сирії. Зона ураження повністю блокована сирійською армією, через що повністю недоступна для зовнішнього світу. Президент Путін, Росія і Іран відповідальні за підтримку "тварини" Асада", - написав Трамп.