У минулому році у світі зменшилась кількість страт, навіть у тих, країнах, де й по смертна кара залишається вищою мірою покарання для багатьох злочинців.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на звіт міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

Так, у 2017 році було задокументовано 993 випадки застосування смертної кари - це на 4% менше, ніж в 2016. 87% всіх випадків застосування смертної кари припадають на чотири країни: Іран, Саудівська Аравія, Ірак і Пакистан.

В Ірані в 2017 році було на 11% менше випадків приведення у виконання смертних вироків, в Пакистані - на 31%, в Єгипті - на 20%.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Зазначається, що йдеться тільки про ті випадки, коли немає сумнівів в застосуванні смертної кари, тому взято мінімальні свідчення. У багатьох країнах не озвучується реальна статистика, а Китай зовсім не оприлюднює жодних даних і яка там ситуація, невідомо.

У 2017 році смертну кару продовжують застосовувати в 23 країнах світу.

Нагадаємо, харківський суд виніс вирок жорстокому вбивці шестирічної дівчинки. Згідно з рішенням суду, найближчі 13 років злочинець проведе за ґратами. З цим рішення не згодні прокурори, які вважають його надто м'яким, оскільки за вбивство малолітньої дитини вона вимагала для харків'янина довічне ув'язнення.

У понеділок, помер 22-річний засуджений, який відбував покарання у Лук'янівському СІЗО. У Мін'юсті заявили, що він бився головою об стіну.

Дивіться: сучасні види страти, які ще існують у світі

Як повідомляв портал "Знай.ua", відома російська продюсер Яна Рудковська втрапила в гучний скандал через її коментар з приводу виховання дітей, а точніше їх покарання. 31 березня продюсер Яна Рудковська в авторській програмі Наталія Синдєєва на телеканалі "Дождь" розповіла, як вони разом з чоловіком Євгеном Плющенко виховують сина Сашу. Пізніше в мережі з'явилося відео, на якому сам п’ятирічний Сашко розповідає про покарання, як його закривали у темній кімнаті та погрожували ременем.