Американська співачка Мерайя Кері публічно зізналася, що вже 17 років поспіль страждає від складної форми психічного захворювання – біполярного розладу.

В коментарі People 48-річна зірка заявила, що вперше діагноз підтвердився в 2001 році, але вона ніяк не наважувалася у це повірити. Звернулася по допомогу до спеціалістів, але останні роки жилося дуже непросто, нічого не рятувало:

"До недавнього часу я жила в запереченні та ізоляції, і в постійному страху, що мене хтось розсекретить. Це було дуже важким тягарем, носити все в собі, і я просто більше не могла цього робити. Я шукала і отримувала лікування. Я оточила себе позитивними людьми і повернулася до того, що я люблю - написання пісень і створення музики", - пояснила Кері.

Поки що Мерайя проходить курс персональної терапії та сумлінно приймає всі пігулки, порекомендовані лікарями від біполярного розладу II. Діагноз характеризується проявами депресивного стану та гіпоманії, котра викликає безпричинну дратівливість, безсоння і гіперактивність.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Взагалі під терміном "гіпоманія" розуміють легку ступінь манії, при якій зміни настрою і поведінки довготривалі і виражені, інколи супроводжуються маренням і галюцинаціями. Підвищений настрій проявляється в сфері емоцій як "радісна безхмарність", надмірна балакучість та навіть судоми.

Від цього часто підвищується апетит, ймовірно саме тому співачка набрала зайву вагу і не могла схуднути дуже довго. Зазвичай така хвороба з'являється у підлітковому віці, але бувають виключення із правил, котрі медики поки не змогли доступно пояснити.

Не останню роль у психологічній нестабільності артистки зіграв і розрив стосунків із відомим мільярдером Джеймсом Пакером, колишнім нареченим Кері та очільником компанії Crown Resorts. Кілька років тому він подав у відставку в зв'язку з проблемами зі здоров'ям, в тому числі – психологічними розладами.

Поки співачка готувалася до майбутнього весілля, почала раптом помічати: з її обранцем не все в порядку, він дуже дивно себе поводив, почастішали "напади ревнощів", хоча приводу для підозр не було. Пакер не був останнім у списку: за кілька місяців після того, як пара розпалася, Мерайя закрутила роман із танцюристом Брайаном Танакою. Подейкували, що він навіть тікав з роботи, аби побачитися із коханою.

Натомість від колишнього вона отримала чималу грошову компенсацію – так би мовити моральні збитки, котрі він відшкодував за втрачений час.

Дивіться: Mariah Carey - The Star

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кім Кардашьян зазіхнула на бізнес молодшої сестри.