Група канадських учених поінформували, що нещодавно виявлені приховані солоні озера в Арктиці, допоможуть сучасній науці швидше виявити інопланетне життя в Сонячній системі.

Дослідники з Альбертського університету виявили два прихованих озера в Арктиці, які багато років перебували під льодовиками. Головною особливістю даних озер є надзвичайно солона вода. Така ж вода була виявлена на супутнику Юпітера - Європи.

Вчені говорять, що якщо дослідження виявлять у водах Арктики наявність життя, то вона також може бути присутнім і на супутнику Юпітера.

“Якщо в цих озерах існує мікробна життя, вона, ймовірно, знаходилася під льодом не менше 120 000 років і розвивалася ізольовано. Якщо ми зможемо проаналізувати зразок води і визначити, чи існує мікробна життя, як вона розвивається і як вона продовжує жити в цій холодній середовищі без зв'язку з атмосферою, то доведемо, що життя на супутнику Європа також існує", - заявила професор Аня Рутишаузер.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що зовсім недавно вчені вважали, що всі складаються з пісковика валуни (сарсени) були доставлені з іншого місця. Однак, все виявилося не так-то просто, як всі думали.

Так, з 70-х років учені були впевнені, що сарсени, які використовувалися для будівництва мегаліта, були переміщені з Марлборо-Даунс, що знаходиться в 35 кілометрах від Стоунхенджа. При цьому залишалося загадкою, чому творці кромлеха не спорудили його на місці знаходження каменів, транспортування яких дуже складна.

Як стверджують дослідники, П'ятковий камінь і камінь номер 16 вже перебували на місці будівництва. На це вказує відсутність слідів обробки цих двох валунів, які були на інших сарсенах. Крім того, археологи знайшли незвичайні сліди великого поглиблення поруч з П'ятковим каменем, яке могло залишитися після викопування валуна. Відзначається, що така ж яма є і у шістнадцятого каменю.