У цьому році травень видасться для українців по-особливому приємним. Громадянам пообіцяли просто казковий подарунок. У наступному місяці обіцяють аж 11 вихідних днів.

Про це пише Politeka.

Згідно з календарем Міністерства соціальної політики, можна радіти довгим вихідним.

Зокрема, День міжнародної солідарності трудящих - 1 травня припадає на будній день (вівторок), тому прийнято рішення перенести робочий день понеділка (30 квітня) на суботу (5 травня). Таким чином, українці відпочиватимуть в такі дні: 28, 29, 30 квітня та 1 травня.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

День перемоги - 9 травня припадає на середу. Цей день також оголошено вихідним в Україні.

Нагадаємо, в 2018 році в Україні офіційно 11 релігійних і державних свят.

Законодавчо встановлені вихідні дні:

1 січня - Новий рік

7 січня - Різдво Христове

8 березня - Міжнародний жіночий день

8 квітня - Пасха

1 травня - День праці

9 травня - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

20 травня - Трійця

28 червня - День Конституції України

24 серпня - День незалежності України

14 жовтня - День захисника України

25 грудня - Різдво


Однак уже в 2019 державних свят та вихідних відповідно може стати менше. Так, Інститут національної пам'яті запропонував внести зміни в календар українських свят - зокрема, планується змінити статус для 8 березня на "День боротьби за права жінок" (без вихідного), а 1 травня - в "День праці".

Раніше восени 2017 року Верховна Рада скасувала державний вихідний для 2 травня.

Українці з нетерпінням чекають на цвітіння сакури. І для цього не потрібно летіти до країни Висхідного сонця. Таке диво можна побачити і в Ужгороді

Як повідомляв портал "Знай.ua", експертів раптово зацікавили вихідні простих українців, економісти б'ють на сполох через те, скільки в Україні вихідних, у тому числі державних свят та пропонують переглянути принцип затвердження додаткових вихідних.

Також ми писали проте, де в Україні чудово провести вихідні чи відпустки весно. Ми зібрали для вас топ місць в нашій мальовничій країні, де ви зможете набратися гарних вражень та отримати задоволення.