Користувачі соцмереж виявили порушення вимог правил і норм пожежної безпеки в ряді торгових центрів, а також в супермаркетах "АТБ" в Києві, Кривому Розі та Прилуках.

Зокрема активіст з Кривого Рогу Володимир Юр'єв написав про те, що в місцевому супермаркеті "АТБ" один вузький вхід, а вікон в магазині зовсім немає, - пише "Антикор".

"Запасний вихід нічим не позначений. Покажчиків ніде немає. Є двоє дверей в кінці залу, над якими горить тьмяна лампочка, але що за нею пожежний (запасний) вихід або тупик невідомо. У залі три вогнегасника заставлені полицями з продуктами. Дістатися більш менш легко можна лише до одного. Із залу їх не видно. Місце розташування позначено сірою ксерокопією зображення вогнегасника", - написав він.

Про перекриття аварійного виходу в іншому супермаркеті "АТБ" в цьому ж місті повідомив Сергій Бабай.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В одному з супермаркетів "АТБ" в Києві пожежний вихід також заставлений стелажами, а, щоб знайти ключ від нього, необхідно пройти "квест", пишуть користувачі на Фейсбук на сторінці порталу "Город Киев".

"Скільки часу знадобиться, щоб, якщо щось трапиться, вибратися з АТБ, якщо ключі від евакуаційного виходу, заставленого стелажами, треба запитати у охорони, але самі ключі в кімнаті відеоспостереження?", - йдеться в публікації.

Безліч аналогічних повідомлень публікуються і на сайтах відгуків. Зокрема, користувачі з Прилук написали, що двері евакуаційного виходу заставлені пелетами з апельсинами.

Раніше в Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що в ході протипожежних перевірок виявили понад 15 000 порушень, з яких понад 5000 не усуває протягом тривалого часу.

"Всього на керівників об'єктів накладено 1200 адміністративних стягнень за порушення вимог пожежної безпеки в суд подано позови про закриття 37 об'єктів, з них: 16 ТРЦ, 18 дошкільних та шкільних установ, а також 3-х лікарень", - зазначив Голова ГСЧС Микола Чечоткін.

Нагадаємо, в кінці березня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству внутрішніх справ (МВС) та Державній службі з надзвичайних ситуацій (ГСЧС) провести масштабні перевірки торгових центрів, дитсадків і шкіл після пожежі в російському Кемерово.

Роздрібна мережа компанії "АТБ-Маркет" заснована в 1993 році. Співвласниками "АТБ" в рівних частках є бізнесмени Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков та Віктор Карачун, стан кожного з яких у 2017 році склало близько 105 млн доларів.

Нагадаємо, що в 2015-2016 рр. компанії, підконтрольні АТБ в Криму, заплатили в бюджет РФ близько 11 мільйонів доларів. Йдеться про мережу магазинів пуд, що працюють на окупованому півострові після 2014 року. Не дивлячись на так звану "продаж" пуди оточенню міністра сільського господарства РФ Олександра Ткачова влітку 2017 го, менеджери АТБ працюють в його структурах досі. Сам же Геннадій Буткевич і його партнери були звинувачені у зв'язках з Росією, відмиванні грошей і сепаратизмі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в "АТБ" все частіше стали обшукувати покупців