Роскомнагляд попросив Таганський районний суд про негайну блокування Telegram у разі задоволення позову регулятора. Про це було сказано на підготовчому засіданні 12 квітня.

"Дане судове справа пов'язана з поширенням інформації і, оскільки Telegram не надаються ключі для декодування повідомлень, ми заявляємо клопотання про негайне виконання судового рішення в разі задоволення позовної заяви", - сказала представник Роскомнадзора.

При цьому розгляд позову по суті призначено вже на 13 квітня. Відомо, що представники Telegram на підготовче засідання не з'явилися.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Російське законодавство передбачає можливість подати апеляцію на рішення суду першої інстанції за позовом. В цьому випадку рішення не вступить в законну силу до розгляду у другій інстанції.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що картка справи про Telegram з'явилася в базі суду. У ній йдеться про те, що справа зареєстровано, але не вказаний відповідач. При цьому в прес-службі суду підтвердили, що мова йде про позов про блокування Telegram.

Про це повідомили російські ЗМІ.

Повідомляється, що позов поданий в порядку цивільного судочинства, справа розписана судді Юлії Смоліної. Відомо, що 12 квітня суд проведе досудову підготовку за позовом про блокування месенджера Telegram.

Юлія Сухініна, прес-секретар суду: “Справа за заявою Роскомнадзора до Telegram призначено до розгляду. Досудова підготовка призначено на 12 квітня 2018 року о 10:00 по Москві".

Рівно тиждень тому, 4 квітня, закінчився 15-денний термін, відведений Роскомнаглядом керівництву Telegram. За цей час представники месенджера повинні були надати ФСБ ключів шифрування.

За словами адвоката Telegram Дмитра Дінз, компанія повідомила Роскомнагляд про неможливість виконання цієї вимоги з технічних причин.