Фінляндія видала вже другий і остаточний дозвіл на будівництво та експлуатацію російського газопроводу "Північний потік-2" в фінській винятковій економічній зоні протяжністю 374 км. Дозвіл видало Регіональне адміністративне агентство Південної Фінляндії, передає видання "Європейська правда".

Фінляндія дала дозвіл на будівництво російського "Північного потоку-2".
Перший дозвіл уряд Фінляндії на будівництво газопроводу в фінській винятковій економічної зоні видав минулого тижня.

У Nord Stream 2 AG, яка є оператором газопроводу "Північний потік-2", заявили, що таким чином процес отримання дозволів у Фінляндії завершено. У компанії переконують, що процедури отримання дозволів в інших країнах уздовж маршруту газопроводу - Росії, Швеції та Данії - відбуваються за графіком.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Nord Stream 2 AG - компанія, створена для планування, будівництва та експлуатації газопроводу "Північний потік-2". 51% акцій компанії належать російському "Газпрому".

Як раніше передавав портал "Знай.ua", канцлер Німеччини Ангела Меркель анонсувала переговори лідерів України, Німеччини та Франції. Російського президента на переговори не покликали.

Як повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко, переговори мають відбутися в німецькому місті Аахен у травні 2018 року.

"Лідери України, Німеччини, Франції проведуть переговори в Аахені в травні. - Канцлер Німеччини", - сказано в повідомленні Цеголка в Twitter.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко звернувся до канцлера Німеччини Ангели Меркель та застеріг щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2", назвавши проект політичним забарам.

"Північний потік-2", за словами Порошенка, це "чисто політичний проект, який фінансує Росія".

"Вибачте за різкі слова, але "Північний потік-2" - це політичний хабар за лояльність до Росії", - заявив Порошенко.

Він назвав Москву "вкрай ненадійним партнером" і заявив, що реалізація проекту "Північний потік-2" призведе до економічної та енергетичної блокади України, завдасть їй "величезної шкоди".