На сьогоднішній день російська влада активно займається тим, що нарощує міць в питанні ядерного озброєння. Москва модернізує свій арсенал в той час, як бар'єр для його використання знижується з кожним днем.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в інтерв'ю виданню Süddeutsche Zeitung.

Він підкреслив, наскільки важливо, щоб члени альянсу діяли відносно Росії максимально рішуче. За його словами, важливо дати зрозуміти Москві, що такі її дії, як в Кримському півострові, а також кібератаки або порушення міжнародних правил, безкарними не залишаться.



Столтенберг нагадав, що Російська Федерація атакувала Україну і використовувала війська в Молдавії і Грузії проти волі цих держав. Крім цього, Москва підтримує режим Башара Асада в Сирії і модернізує свій ядерний арсенал.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

Він також підкреслив, що у російської влади "знижується психологічний бар'єр" для використання ядерної зброї.

"Поки Росія не змінить своєї поведінки, війська НАТО залишатимуться в Східній Європі, а санкції проти Москви не будуть скасовані", - заявив Генеральний секретар Альянсу.



У той же час, за його словами, НАТО прагне до діалогу з Росією.

"Ми не хочемо холодної війни", - підсумував Столтенберг.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що кораблі, що належать Російській Федерації, різко вирішили покинути сирійський порт Тартус через велику ймовірність авіаційного удару. За інформацією моніторингового порталу Image Satellite Internacional, військово-морський флот забрався подалі. Про це ресурс повідомляє на своїй сторінці в Twitter.

Ми також писали про те, що Росія збирається збивати ракети і знищувати джерела вогню в разі, якщо Сполучені Штати будуть наносити удари по Сирії. Про це заявив посол Росії в Лівані Олександр Засипкін ліванському телеканалу "Аль-Манар", передають російські ЗМІ.