У надрах Мінфіну дозріла ініціатива щодо введення мінімальної ціни на найдешевші цигарки. Тепер простим роботягам, військовим, селянам і пенсіонерам доведеться платити за свої сигарети на 5 гривень більше.

Таку ініціативу вклали в уми наших чиновників лобісти міжнародних тютюнових гігантів: Брітіш-Амекен Тобакко, Філіп Морріс Україна, Джей Ті Інтернешнл. Вклали разом з солідними сумами винагород, адже подорожчання торкнеться тільки дешевих цигарок, які виробляють інші, в основному невеликі українські виробники.

Мета тютюнових монстрів ясна: видавити конкурентів з ринку. Їхня логіка полягає в тому, щоб зробити ціну дешевих сигарет такою ж, як ціна сигарет їх виробництва. Тоді курець стане курити їхні цигарки, адже вони якісніші, ніж українські за завищеною ціною.

Але ось тільки логіка іноземців кульгає. При мінімальній зарплаті в 3200 гривень, людям дуже складно буде знайти зайві гроші. Швидше за все, вони будуть шукати дешеву підроблену альтернативу на ринках або взагалі почнуть курити махорку.

Вдумайтеся: українці купують 600 млн пачок дешевих сигарет на рік. Множимо на 5 гривень (подорожчання) і отримуємо 3 мільярди гривень з кишені простих споживачів в кишені міжнародних концернів! І все це робить наш, український Мінфін! Світове тютюнове лобі мабуть не шкодує грошей і щедро заносить цим чинушам, адже як інакше пояснити такий удар по простих українцях і українським фабрикам.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще