Керівництво Аграрної партії України причетне до рейдерського захоплення орних земель бельгійського інвестора на Волині.

Безпосередньо силове захоплення здійснено під керівництвом лідера волинської організації АПУ, а політичне прикриття здійснює лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

Про це повідомила дружина підприємця Вікторія Конінгс.

Господарство «Кріс-Віт Україна» більше року бореться з рейдерськими атаками. Вперше незаконно збирати врожай з земель бельгійського інвестора Крістофа Конингса почали в 2015 році.

Компанія обробляє землі в Одерадівському районі Волинської області.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще


Вікторія Конінгс зазначає, що проблеми почалися з приходом в їхнє село компанії «Україна-Баїв».

«Вони просто виходили і своєю технікою засівали наші землі. Коли ми викликали поліцію, правоохоронці нічого не робили. Ми намагалися мирно вирішити ситуацію, але порівняння з нами „Україна-Баїв“ досить велике господарство. У них набагато більше технічних і людських ресурсів. З тих 450 га землі, які ми обробляли в 2015-2016 роках, поки залишилося всього 220 га. 26 березня 2016 року розпочато кримінальне провадження щодо незаконного захоплення наших земель, але досі реальних зрушень немає», — коментує Вікторія Конінгс.

Вона переконана, що інтереси рейдерів лобіює голова сільради с. Одеради, а також до справи причетне керівництво Аграрної партії України.

«Як тільки вступив на посаду діючий голова Одерадівської сільської ради, він відразу ж почав лобіювати інтереси наших конкурентів. Ми знаємо, що голова Аграрної партії тісно пов'язаний з директором „Україна-Баїв“. Так і людина, яка стоїть за цим підприємством — це голова організації Аграрної партії на Волині. Тому є такі припущення», — додає Вікторія Конінгс.

Ситуацію з рейдерством вже розглянула 10-я чергова сесія Волинської облради. Депутат Валерій Діброва направив запит прокурору Волинської області Максиму Киричуку, в якому вимагає втрутитися в ситуацію і допомогти бельгійських інвестору.

За матеріалами Kurkul.com