Організація по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) оприлюднила звіт про розслідування отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Цю інформацію повідомляє AFP.

Експерти ОЗХЗ "підтвердили висновки Сполученого Королівства про походження токсичної речовини".

Російська служба Бі-бі-сі повідомила, що:

"Зразки, зібрані командою ОЗХЗ, підтверджують висновки Британії про природу токсину, який використовували в Солсбері", — йдеться в заяві організації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Крім того, посилаючись на документ, телеканал Sky News заявив, що отруйна речовина відрізнялася "високим ступенем чистоти".

Як повідомляє АР, організація не змогла встановити, де саме було виготовлено речовину. У доповіді також буде засекречена назва речовини, вона буде відома тільки членам ОЗХО.

4 березня Сергія Скрипаля разом з його дочкою госпіталізували в несвідомому стані. Сім'я була виявлена на лавці біля одного з торгових центрів в Солсбері. Росія стала головним підозрюваним у цій справі, хоча Кремль це затято заперечує. В знак солідарності з Великобританією країни Європи, США, Канада, Австралія і НАТО вислали російських дипломатів. Росія відповіла тим же.

Близько місяця Сергій і Юлія Скрипали перебували в комі. На початку квітня обидва прийшли до тями. Юлію Скрипаль виписали з окружної лікарні Солсбері, її батько все ще перебуває під наглядом лікарів.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у Британії планують незабаром знести будиноктравленого в Солсбері подвійного агента Сергія Скрипаля, а також цілий ряд закладів, які він відвідував з донькою Юлією в той день.

За даними Mail on Sunday, економічно такий крок влади вважають більш вигідним, ніж тотальну перевірку будинків і ресторанів на наявність отрути під назвою "Новачок".

Також портал повідомляв про те, що до Москви було відправлене електронне повідомлення у той день, коли колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні нервово-паралітичним газом в Солсбері.

Як пише газета "Дейлі експрес", повідомлення включало фразу "посилка доставлена". Таблоїд посилається на свої джерела. Підтверджень цих відомостей від офіційних осіб або в інших ЗМІ - ні.