Не довго довелося тішитися практично літньому теплу, на українців знову чекає похолодання та опади. Синоптики прогнозують незначне зниження температури. Однак у деяких областях знову доведеться потерпіти дощі та колючий вітер.

Як пише на сторінці в Facebook співробітник метеоцентру Наталя Діденко, дощ пройде переважно на Західній Україні, втім стовпчики термометрів практично не зміняться. Найхолодніше буде на Сході.

"У четвер у столиці похолодає до +15, північно-східний поривчастий вітер енергійно ганятиме містом пилюку і целофанові кульочки. Але зелені маленькі листочки я вже побачила", - пише синоптик.

Метеоцентр попереджає, що у Рівненській, Львівській, Тернопільській та Закарпатській областях грози, місцями пориви вітру 15-20 м/с. Тож українці впросять бути уважними та обережними на дорогах.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

На Заході очікується від 16 до 20 градусів тепла.

У Центрі + 17-19 градусів за Цельсієм.

На Сході країни від 15 до 18 з позначкою "плюс".

На Півдні найтепліше, повітря прогріється до 22 градусів вище нуля.

У столиці без опадів, протягом дня хмарно з температурою повітря до 15 градусів тепла.

Після Світлого Воскресіння Христового розпочалася Світла седмиця, яка триватиме в цьому році до свята Червоної гірки – 15 квітня. У Великодній тиждень у наших пращурів існувало безліч звичаїв. 12 квітня всі православні християни відзначають Світлий четвер Світлої седмиці. За традицією у Великодній тиждень спостерігали за погодою, щоб знати, чого чекати літом.

Дивіться, що носити весною-літом 2018

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям доведеться забути про найбільш доступні раніше закордонні курорти, такі як Туреччина та Єгипет. Через наплив російських туристів ціни на відпочинок цього року виявляться не підйомними для багатьох. Туроператори можуть збільшити вартість літнього відпочинку на 20% і це лише початок.