Українські політики спекулюють на питаннях вступу нашої держави до Євросоюзу та НАТО, не маючи для цього об’єктивних приводів.

Про це заявив засновник політичної партії «ОСНОВА» Сергій Тарута, в ефірі телеканалу «Україна».

«В Україні необхідно піднімати стандарти армії, а також економічні стандарти, проте робити це потрібно, враховуючи настрій суспільства. Соціологія показує, що тільки 43% українців виступає за вступ в НАТО і 52%, тобто, близько половини за вступ до Євросоюзу. Тому, перш ніж виносити це питання в політичний контекст потрібно все-таки розуміти настрій суспільства», – заявив Сергій Тарута.

Народний депутат також зазначив, розмови про вступ України в НАТО і Євросоюз в даний момент використовують ті політичні сили, які не здатні показати ефективну економічну модель розвитку держави.

«Сьогодні я, як і партія «ОСНОВА» пропонуємо сконцентруватися на тому, що об’єднає нашу країну, буде забезпечувати компроміс і зможе реально змінити ситуацію. І НАТО і Євросоюз сказали про те, що ми не бачимо Україну членом своїх організацій. І сьогодні піднімати дані питання – це чистий популізм і початок передвиборної кампанії. Ті політичні сили і лідери, які не можуть показати економічну модель розвитку нашої країни і просто не знають, як домогтися гідного життя кожної людини – починають на таких питаннях спекулювати», – констатував Сергій Тарута.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Дивіться: Сергій Тарута про вступ до НАТО

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент України Петро Порошенко запропонував до Верховної Ради, згідно з яким пропонується зупинити дію окремих положень в договорі про дружбу з Російською Федерацією.