У Київському районному суді Харкова 11 квітня відбувся допит чотирьох свідків у справі про трагічну ДТП на вулиці Сумській, в результаті якої загинули шість людей. Про це повідомили в прес-службі суду.

"Допитали чотирьох свідків, в тому числі пасажирку Дронова і колишню патрульну Ляну Щербину", - повідомили в суді.

На засіданні були присутні також підозрювані Олена Зайцева і Геннадій Дронов. Повідомляється, що крім Ірини Рафікової, яка перебувала на момент аварії в Volkswagen Touareg разом з Геннадієм Дроновим, і екс-патрульної в суді прозвучали свідчення перехожої Таїсії Помазан і водія мікроавтобуса Opel Vivaro Євгена Вільховського.

Так, за словами Вільховського, він, як і Дронов, зупинився на червоний сигнал світлофора, але рух обидва почали не чекаючи зеленого на жовтий. Пізніше Вільховського за це порушення оштрафували. Самого моменту аварії водій Opel Vivaro не бачив.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Пасажирка Дронова Ірина Рафікова, яка знаходилась на передньому сидінні автомобіля, розповіла, що перед аварією, піднявши очі від телефону, бачила на світлофорі зелений сигнал. Дронов, за її твердженням, керував автівкою спокійно, без поспіху і не відволікаючись. В аварії він отримав травму – свідок зазначила, що всі руки в нього були в крові. На уточнююче питання про швидкість і траєкторію руху авто, Рафікова відповісти не змогла.

Ляна Щербина, яка опинилася на місці ДТП як патрульний поліцейський, розповіла, що обвинувачена Зайцева, яка збила на Lexus 11 людей, сама підійшла до поліцейських, пред'явила документи, в тому числі і водійське посвідчення. Дівчина плакала і просила допомогти постраждалим, своєї провини не заперечувала. Ознак сп'яніння патрульна у Зайцевої не помітила. Щодо заспокійливих, то поліцейські дозволили винуватиці ДТП їх прийняти лише після першої здачі аналізів.

Ще один свідок Таїсія Помазан, яка на момент ДТП проходила по вулиці Мечникова, розповіла про ще одного можливого свідка події. Вона повідомила, що, вийшовши з-за повороту, побачила червоний автомобіль Mazda, який рухався в одному напрямку з Lexus Зайцевої. Після зіткнення водій Mazda – високий білявий молодий чоловік у шкіряній куртці – вийшов з автомобіля, оглянув місце ДТП, сів за кермо і поїхав.

Повідомляється, що наступне засідання суду відбудеться 17 квітня. Зайцева і Дронов звинувачуються в порушенні правил дорожнього руху, яке призвело до загибелі людей. Зараз термін перебування під арештом обом продовжено до 1 червня.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Зайцева кардинально змінила свідчення.