Кремль на чолі з Путіним на даний момент не зацікавлений у війні на території України. До такого висновку прийшли експерти Українського інституту досліджень екстремізму.

Заступник директора інституту Богдан Петренко висловлює припущення, що російська сторона можливо буде влаштовувати теракти, спрямовані проти російськомовного населення. Такі заходи покликані посилити і без того непросту ситуацію і мовне протистояння в Україні.

Експерт вважає, що найбільша активність терористів може проявлятися в містах з великою кількістю громадян, які розмовляють російською мовою. Основні точки можливого виникнення такої активності – Дніпро, Харків, Одеса і Запоріжжя. Петренко впевнений, що Росія більше орієнтована не на військовий захоплення.

Замість активних військових дій і агресивного прямого захоплення, на його думку, Кремль більше націлений зараз на політичний захоплення. Тобто все робиться для того, щоб на виборах до влади прийшли проросійські сили. Таким чином буде не агресивна окупація, а створення підлеглої країни.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Крім названих міст експерт не виключає провокації в західній частині країни.

"Розкручений Маховик, я вважаю, що це буде продовжуватися. Головним бенефіціаром у цій ситуації є Москва, не головними — Угорщина і Польща, які зацікавлені в тому, щоб антипольські і антивенгерские настрої в Україні погіршувалися", - пояснює Петренко.

Раніше Росія активізувала військові сили в різних напрямках, а в Криму, за даними волонтерів, флот вже приведений у бойову готовність. Крім того, донбаські окупанти використовують заборонену зброю і не виконують домовленостей, у тому числі про "великодньому перемир'я".

На Донбас зайшли агресивні бойовики - бійці АТО повідомили про ротації:

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що російський флот в терміновому порядку почав залишати сирійський порт Тартус. Причиною стала велика ймовірність авіаційного удару. Про це на своїй сторінці в Твіттер повідомив моніторинговий портал.