Так, стало відомо, що російський опозиційний політик Олексій Навальний закликає людей прийти 5 травня на мітинги і маніфестації. Вони відбудуться перед інавгурацією президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляється на офіційному сайті Навального.

Примітно, що гасло, з яким Навальний збирає людей на акцію проти цензури, мракобісся і нерівності звучить як "Путін нам не цар".

"Давайте вийдемо на вулиці міст 5 травня на марші за право бути громадянами своєї країни. Якщо ми непомітні, то треба встати, вийти і помахати рукою... Ми хочемо боротьби з бідністю і нерівністю. Це дуже конструктивна пропозиція, який може бути розвиток у країни, де більше 20% населення жебраки?" – йдеться в повідомленні на сайті російського опозиціонера.

Навальний підкреслив, що він разом із соратниками подали цілком законні заявки на проведення мирних акцій. Політик запропонував росіянам приєднатися до акції його штабу або ж організувати власний мітинг 5 травня.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ось відео, в якому Навальний закликав росіян вийти на мітинги 5 травня

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Путін нарешті отримав заповітний папірець. Володимир Путін отримав "посвідчення обраного президента Російської Федерації" від голови "Центрвиборчкому" Елли Памфілової. Вона вже традиційно привітала його з "переконливою і чистою перемогою", незважаючи на те, що факти фальсифікації на голосуванні помічали не тільки в окупованому Криму, але і у всіх російських округах.

Як відомо, вибори президента Росії проходили на понад 97 тисячах виборчих дільниць. За кордоном громадяни РФ могли проголосувати у 145 країнах світу, в яких було відкрито 401 дільницю.

Після підрахунку 99,83% бюлетенів Володимир Путін набрав на президентських виборах в Росії 76,67% голосів: по суті рекорд, чесність якого піддає сумніву міжнародне співтовариство. Цікаво, що коли він обирався вперше в 2000 році, то набрав 52,94% (39,74 мільйона), в 2004 році – 71,31% (49,56 мільйона), а в 2012 році його результат склав 63,6% (45,6 мільйона голосів).