Кілька надзвичайно дорогих тендерів на будівництво загальноосвітніх шкіл було проведено в Україні у 2017 році.

Про це повідомляє Центр протидії корупції. Абсолютним лідером розтрат громадських грошей стала стала чотириповерхова школа на Дарниці. У тендері на її будівництво значилася сума 388 млн грн.

Побудувати цей будинок повинні до вересня 2018 року. Загальна площа всіх приміщень перевищить двадцять тисяч квадратних метрів. Передбачений в школі і бассей. Всього тут будуть навчати ся близько тисячі школярів.

Друге місце зі 178 млн грн зайняла нова одеська школа в житловому масиві імені Котовського. Вона вважається найдорожчою одеським загальноосвітнім закладом на сьогоднішній день. Розрахована також на одну тисячу учнів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Село Чабани Києво-Святошинського району опинилася на третьому місці з тендером на 172 млн грн. За ці нечувані гроші тут збираються побудувати школу на 720 учнів, що включає 24 класи.

Як стати учасником тендеру PROZORRO: відео

Слід зазначити, що первісна оцінка вартості будівництва школи у Чабанах в 2016 році становила всього 85 млн грн - тобто, приблизно вдвічі менше, ніж рік тому. Хоча в початковий будівельний план ніяких змін не вносилося.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" у планах українських будівельників - фактична ліквідація села Підгірці. На його місці планують звести житлові будинки, приватну школу, дитячий садок, ряд розважальних закладів.

Місцева громада в Підгірцях виступає категорично проти таких планів. Але цільове призначення цієї землі вже змінено, і навряд чи будівельники будуть відступати від вже складених планів.