Оголошення з пропозиціями про найм трудової сили можна зустріти в будь-якому куточку Польщі.

Зображений на фото плакат, наприклад, розміщений на кордоні Чехії і Польщі. Адресовано це звернення до чеських підприємцiв. Українець Валерій Лашкун коли побачив цю картину, негайно сфотографував її і виклав в соціальній мережі Facebook. Крім того, він провів невелике розслідування на цю тему.

Українець подзвонив посереднику, який торгує робочою силою. Він представився як чеський підприємець. Сказав, що його фірма, нібито, хоче налагодити співпрацю з цього питання.

Про українських трудових мігрантів у Польщі: відео

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Відповідь торговця працівниками убив Лашкуна наповал. Йому прочитали цілу лекцію про те, як вигідно наймати українців. Що вони дуже роботящі, не схильні до хвороб у продуктивному віці, не вживають міцні алкогольні напої. Крім того, в українців занижені вимоги до побутових умов. Тому багато грошей на їх утримання витрачати не доведеться.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" Польща запропонувала Україні відновити співпрацю між інститутами національної пам'яті двох країн. Однак таке потепління стосунків можливе лише після виконання Україною певних умов.

Наприклад, наша країна повинна надати полякам дозвіл проводити роботи по пошуку масових поховань на своїй території. Знайдені жертви повинні піддаватися ексгумації, в їх честь в місцях загибелі необхідно будувати меморіали. Відповідi української сторони на ці пропозиції поки що не отримано.