Польський роботодавець, який працевлаштував людини незаконно, тепер повинен буде заплатити штраф 5 000 злотих (близько десяти тисяч доларів).

Про це повідомляє сайт "Каналу 24". За нових законодавчих умов роботодавців тепер будуть частіше відвідувати представники перевіряючих з польської міграційної служби. Повідомляється, що в Польщі чиновники тепер будуть порівнювати кількість реально працюючих на своїх місцях українців з числом в'їжджаючих з України трудових мігрантів.

Є і деякі послаблення щодо тимчасового перебування на польській території. Наприклад, карту, що дає право на таке перебування, не стануть відбирати відразу ж після втрати роботи. Тепер можна буде знайти нову роботу протягом певного терміну, залишивши цю карту при собі.

Крім того, іноземні студенти, які раніше бажали отримати карту тимчасового перебування, повинні були надати довідку з банку про те, чи є у них достатня кількість грошей для проживання в Польщі. Тепер така довідка вже не потрібна.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Умови роботи в Польщі постійно змінюються - порівняйте з тим, що було рік тому: відео

Експерти вважають, що перераховані нововведення придумані польськими бюрократами, в основному, для боротьби з тіньовими доходами. Іншими словами, бюрократична машина в Польщі хоче зробити для місцевих роботодавців невигідним працевлаштування іноземців з виплатою їм зарплат "у конвертах".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" останнім часом повним ходом йде робота над наданням українським громадянам безвізового в'їзду в Уругвай. Ця латиноамериканська країна вже майже готова відчинити свої двері перед українцями.

В даний час проводяться переговори українських дипломатів з Консульським департаментом МЗС Уругваю. Для підписання відповідного документа про безвізовий режим сторонам залишилося пройти лише кілька формальних процедур.