У справі про стрілянину депутата Верховної Ради від "Народного фронту" Сергія Пашинського в В'ячеслава Хімікуса з'явилися нові фото- і відеоматеріали.

Як повідомила в Facebook адвокат Хімікуса Марина Паринова, відео знайшлися через півтора роки після відкриття провадження.

"Не зважаючи на цілий ряд зобов'язуючих показати нам це відео рішень судів, вони жодного разу не виконувалися. І ось раптово відео знайшлося. Підемо знайомитися", - написала вона, опублікувавши відповідь ГПУ на свій запит.

Згідно з документом, фото і відео були долучені до матеріалів справи.

Через полтора года нашлись видео материалы по стрельбе Пашинского. Несмотря на целый ряд обязывающих показать нам это...

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
Posted by Марина Паринова on Thursday, 12 April 2018

Нагадаємо, 31 грудня 2016 Пашинський поранив Хімікуса в Київській області, на автомобільній дорозі під Васильковом.

За версією Пашинського, на нього напав чоловік, ударив його пляшкою по голові і збив з ніг. Нардеп прострелив ногу нападнику. Пашинський заявив, що стріляв лежачи, щоб "не псувати людям свято", зробивши перед цим попереджувальний постріл в повітря. При цьому поранений Хімікус стверджував, що попереджувального пострілу не було.

1 серпня Генпрокуратура закрила кримінальне провадження, не знайшовши в діях Пашинського складу злочину, а Хімікуса, який отримав кулю, звинуватили в адмінпорушення - за нецензурну лайку.

19 вересня адвокат Хімікуса повідомила, що Європейський суд з прав людини прийняв скаргу потерпілого на неефективне розслідування даного кримінального провадження в Україні.

13 грудня 2017 року Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру відновити розслідування кримінальної справи про стрілянину Пашинського в Хімікуса.

9 січня 2018 року Васильківський міськрайонний суд Київської області відмовився притягувати В'ячеслава Хімікуса до відповідальності за хуліганство. Про це повідомила адвокат Хімікуса.

З моменту поновлення розслідування ніяких нових слідчих дій не проводилось, більш того, за словами адвоката Хімікуса, слідчі Генпрокуратури навіть не потрудилися забрати матеріали кримінального провадження з суду.

Однією з таємниць слідства залишається відео з камер спостереження, встановлених на місці події. Ще на початку минулого року кадри були вилучені співробітниками Генпрокуратури, але так і не були долучені до матеріалів слідства і не передавалися до суду.

Дивіться інтерв'ю з В'ячеславом Хімікусом, якого підстрелив Пашинський:

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців обурило виправдання Пашинського.