За новим законопроектом, який розробив Мінфін, будуть введені нові критерії виявлення осіб з дуже високими доходами.

Про це повідомляє видання "Обозреватель". Співробітники міністерства фінансів вважають, що новий закон після прийняття зможе зменшити кількість випадків ухилення від оподаткування доходів фізичних осіб.

За твердженням співробітників прес-служби Мінфіну, фізичні особи з високими доходами будуть братися на облік фіскальними органами незалежно від рівня податкових відрахувань цих платників. Крім того, їх зобов'яжуть щорічно подавати податкову декларацію.

Податківці зможуть отримувати практично будь-які дані про банківські рахунки таких багатих осіб. Для цієї мети українським банкам будуть направляти відповідні письмові запити.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Співробітники Мінфіну, обґрунтовуючи свій законопроект, посилаються на світову практику, і говорять, що нові правила українців змусять платити податки своєчасно і в повному обсязі.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" Мінфін повідомив про нову ініціативу. Пропонується підняти ціни на найдешевші українські сигарети з розрахунку п'ять гривень за одну пачку.

Експерти стверджують, що таким способом транснаціональні тютюнові компанії хочуть витіснити конкурентів з українського ринку. Зараз громадяни України купують близько 600 мільйонів пачок дешевих цигарок в рік. Не цілком ясно, чи буде й надалі підтримуватися подібний рівень попиту при подальшому підвищенні цін на роздрібну продукцію.

Фахівці тютюнової галузі висловлюють побоювання, що українці в разі подорожчання дешевих сигарет стануть масово переходити на споживання контрабандних продуктів, або на куріння самосаду.