Українські дипломати досягли домовленості про безвізовий режим з двома країнами Південної Америки – Уругваєм і Перу.

Про це заявив у коментарі "Європейській правді" директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

Дипломат розпочав турне країнами Латинської Америки. Під час зустрічей у Монтевідео (Уругвай) була досягнута домовленість про підписання угоди про безвізовий режим між Уругваєм та Україною. Формально даний документ ще не підписаний, але домовленість щодо нього узгоджена з керівником міграційної служби, керівництвом МЗС, а також з членами парламенту Уругваю, зазначив Погорельцев.

"Після узгодження необхідних формальностей для підписання та набрання чинності відповідною двосторонньою Угодою Уругвай стане ще однією країною, куди громадяни України зможуть подорожувати без віз", - пояснив він.

Уругвай називають південноамериканської Швейцарією за м'який клімат і високий рівень життя. Дивіться відео-подорож кращими курортами Уругваю:

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сергій Погорельцев також повідомив, що ближчим часом буде формалізована домовленість про угоду щодо безвізу з Перу. За словами дипломата, цей документ розширить перелік категорій громадян України, які матимуть право на безвізовий в’їзд до Перу. Зараз ця країна в односторонньому порядку дозволяє безвізовий в’їзд українцям, що подорожують з метою туризму, але не має такого дозволу для інших категорій, зокрема бізнес-подорожуючих.

Тимчасовий повірений у справах України в Перу зустрівся з головою групи "Парламентська ліга Перу-Україна" в Конгресі Республіки Перу:

Дивіться відео-подорож по Перу:

Між тим, у середу 11 квітня глава МЗС Павло Клімкін, Україна найближчим часом підпише угоду щодо безвізового режиму із Македонією.

Як повідомляв портал "Знай.ua", нещодавно Україна домовилася про безвіз з Катаром. Відповідну угоду підписали у вівторок, 20 березня.

Президент Петро Порошенко, який їздив з візитом в цю країну в Перській затоці, розповів деталі угоди. Глава держави відзначав, що український закордонний паспорт отримав ще більшу цінність у світі.

Тепер українці можуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Катару строком до 90 днів протягом 180 діб.