Із однією з головних світових історичних пам'яток сталася надзвичайна пригода. Як стало відомо, ураганний вітер пошкодив два мінарети біля вхідних воріт Тадж-Махала, повідомляє Politeka.

Як розповіли співробітники Тадж-Махала, в результаті негоди, впали стовпи довжиною близько чотирьох метрів. На щастя, інші чотири мінарети, які оточують основний комплекс гробниці, залишилися недоторканими.

Один із зруйнованих мінаретів розташовувався біля королівських воріт. Заходячи на територію комплексу, туристи вперше зазвичай звертають увагу саме на це місце. Інший мінарет був розташований біля південних воріт.

Від падіння стовпів ніхто не постраждав. Влада Агри, де розташований Тадж-Махал, вже розпочала роботи з відновлення пам'ятника.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, мавзолей 17-го століття привертає близько 12 тисяч відвідувачів щодня. Згідно з офіційною версією історії Індії, гробницю збудував правитель Моголів Шах Джахан в пам'ять про свою королеву Мумтай-Махалі.

Мармурові бані і мінарети Тадж-Махала, інкрустовані напівкоштовним камінням і різьбою, вважаються найкращим прикладом мистецтва Великих Моголів. В останні роки пам'ятник чимало постраждав від забруднення та будівельної діяльності.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що туристи-терористи знищили кримський пам'ятник архітектури. Мережу шокували акти вандалізму в окупованому Росією Криму. У Симезі туристи руйнують стародавню фортецю на горі Панеа. Повідомляється, що відпочивальники виламують камені генуезької фортеці, зведеної на місці ще більш древнього храму. Археологічна пам'ятка перетворюється на смітник.

Ми також писали, що в США невідомі зруйнували пам'ятник американському першовідкривачеві Христофору Колумбу. Виготовлену з гіпсу 60-сантиметрову статую встановлену в нью-йоркському парку Йонкерс, знесли з п'єдесталу і розбили молотком. Передню частину знайшли біля основи, а задню частину вандали не полінувалися віднести на вершину пагорба. У поліції вважають, що над гіпсовим Колумбом познущалися діти. За цим фактом проведуть серйозне розслідування.