Після слухань в обох палатах американського Конгресу, співзасновника й керівника компанії Facebook Inc. Марка Цукерберга хочуть заслухати також у Європарламенті з приводу збереження конфіденційних даних. Про це передає The Washington Post.

Тому голова ЄП Антоніо Таяні має намір ближчими днями надіслати офіційного листа Цукербергу.

Якщо Цукерберг погодиться, він зустрінеться з найзапеклішими критиками в галузі технологій за межами Сполучених Штатів, пише видання.

Сам Таяні заявив, що після всіх слухань щодо діяльності Facebook "залишаються занепокоєння щодо дотриманням жорстких стандартів конфіденційності" в Європейському Союзі.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Ми впевнені, що Цукерберг готовий відповісти й на наші запитання, продемонструвавши, що він однаково налаштований буди відповідальним також перед європейськими громадянами", - зауважив голова Європарламенту.

Як раніше передавав портал "Знай.ua", засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг під час дачі свідчень у справі про витік даних мільйонів користувачів розповів, що його персональні дані також були злиті Cambridge Analytica.

Він також спростував припущення конгресменів про те, що соцмережа не може забезпечити необхідний захист інформації користувачів після скандалу з конфіденційністю.

"Кожен раз, коли хтось хоче поділитися чимось на Facebook контроль є", – заявив Цукерберг.

Нагадаємо, виступ у Сенаті вплинув на Facebook. Засновник і глава компанії Facebook Марк Цукерберг витримав майже 5 годин допиту за участю 44 сенаторів США. Після його виступу акції соціальної мережі Facebook зросли майже на 5%.

Інтернет-магнат вибачився перед користувачами соціальної мережі за підірвану довіру. При цьому 33-річний Марк Цукерберг ухилився від яких-небудь конкретних обіцянок щодо підтримки регулювання конгресів США діяльності Facebook та інших інтернет-компаній США.

Нагадаємо, Марк Цукерберг, засновник скандальної зараз соцмережі Facebook два дні виступав на слуханнях в американському Сенаті, і часом виглядав ніби не від світу цього.