Більше півтори сотні місць у дитячих літніх таборах для відпочинку та реабілітації надасть Республіка Молдова дітям зі східних областей України.

Це підтвердили на офіційному ресурсі уряду країни за підсумками зустрічі в Києві молдавського прем'єр-міністра Павла Філіппа з головою уряду України Володимиром Гройсманом.

"Уряд Молдови надасть 150 путівок у літні табори відпочинку для дітей зі східних областей України. Можливо, наша допомога не така істотна, але вона символічна і свідчить про близькі взаємовідносини між нашими державами", - наголосив прем'єр-міністр Молдови.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Як відомо, політики обговорили питання двосторонніх відносин, а також створення " дорожньої карти" співпраці Молдови з Україною. Згодом Філліп запросив Гройсмана в Кишинів для участі в червневому саміті ГУАМ (Організація за демократію та економічний розвиток).

Днями влада Молдови також заявила про намір досягти домовленостей з офіційним Києвом про виведення російських військ з Придністров'я через коридор на території України.

"Ми вимагаємо і просимо про виведення російських військ з території Молдови, а також трансформації нинішніх операцій на Придністров'ї в громадянську місію з міжнародним мандатом, будучи впевненими, що це дозволить створити основу для вирішення придністровського конфлікту через переговори", - підкреслив Павло Філіп на Київському безпековому форумі.

За його словами, незаконна військова присутність в країнах не веде до вирішення конфлікту, а заморожує ситуацію і заохочує деструктивні сили в реалізації планів з відриву частин країн.

Ще влітку 2017 року Росія відмовилася обговорювати виведення своїх військ з Придністров'я. На сесії Генасамблеї ООН постпред РФ при ООН Василь Небензя назвав цю ініціативу "не дуже дружньою і досить несподіваною". Росія пояснює присутність своїх військ на Придністров'ї "миротворчою операцією".

Дивіться: Україна-Молдова. Співпраця у військовій освіті

Як повідомляв портал "Знай.ua", польський роботодавець, який працевлаштував людини незаконно, тепер повинен буде заплатити штраф 5 000 злотих (близько десяти тисяч доларів). а нових законодавчих умов роботодавців тепер будуть частіше відвідувати представники перевіряючих з польської міграційної служби. Повідомляється, що в Польщі чиновники тепер будуть порівнювати кількість реально працюючих на своїх місцях українців з числом в'їжджаючих з України трудових мігрантів.