Відправка перших груп землян на Марс буде передбачати колонізацію "червоної планети", проте їх повернення на Землю поки що не передбачається. Про це Сергій Якимів – уродженець Житомира, випускник Київського політеху, який потрапив до списку 100 претендентів на перший політ людини на Марс у рамках проекту Mars One.

Він стверджує, що на Марсі в кінцевому результаті повинна вийде повноцінна і незалежна від Землі колонія, де люди зможуть самостійно жити, добувати корисні копалини і всі необхідні матеріали: воду, їжу, повітря, виробляти все необхідне.

"Колонізація припускає, що ти прилітаєш на Марс і там живеш. Ти витрачаєш своє життя на розвиток цього місця, куди прилетів. Звичайно, перші колоністи будуть витрачати весь свій час, щоб розвинути колонію, і зробити життя наступної партії легше, ніж було у них. На це піде дуже багато часу. Їм доведеться залишитися там на все життя, з кількох причин", – говорить претендент на політ до Марсу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Перша причина - не передбачається розробка космічних апаратів, які будуть повертати людини на Землю. Політ в один кінець обійдеться дешевше ніж туди і назад", - пояснює Сергій.

"Друга - коли людина тривалий час перебуває на поверхні планети з дуже низькою гравітацією, то її організм вже пристосовується, він повністю змінюється. Повернутися на планету з високою гравітацією може коштувати життя. Кожна людина, яка буде брати участь у цьому проекті і зробить свій внесок у це, навіть якщо і жертва, жертва на благо світлого майбутнього людства", - додав Сергій Якимів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що група канадських учених поінформували, що нещодавно виявлені приховані солоні озера в Арктиці, допоможуть сучасній науці швидше виявити інопланетне життя в Сонячній системі.

Дослідники з Альбертського університету виявили два прихованих озера в Арктиці, які багато років перебували під льодовиками. Головною особливістю даних озер є надзвичайно солона вода.