У Росії відкрили кримінальне провадження стосовно військових ЗСУ та Національної гвардії України.

Місцеві слідчі приписують їм "завідомо злочинні накази" – мова йде нібито про високопосадовців Міноборони. Інкримінують нашим солдатам також обстріл з артилерії об'єктів інфраструктури в Донецьку 11 квітня.

"В результаті масованого вогню троє мирних жителів отримали поранення, частково і повністю зруйновано не менше 12 будівель, в тому числі житлові будинки та інші об'єкти цивільної інфраструктури", - йдеться на офіційному ресурсі Слідчого комітету РФ.

Примітно, що луганських і донецьких бойовиків там називають "ополченцями самопроголошених Луганської та Донецької народних республік", а українських військових звинуватили в неодноразовому порушенні перемир'я на окупованих Росією районах Донбасу.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Кримінальні справи проти українців, котрі мають бодай якийсь стосунок до оборонних та силових відомств – не новина, в РФ не так давно порушили провадження проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, котрий нібито перешкоджав росіянам при голосуванні на виборах президента Росії.

Відзначається, що 18 березня українські поліцейські заблокували входи в російське посольство в Києві і консульства в Одесі, Харкові, Львові та, за розпорядженням Авакова, росіянам не давали взяти участь у виборах президента. Справу проти керівника МВС України завели за статтею 12 КК РФ (дія кримінального закону щодо осіб, які вчинили злочин поза межами Росії). Крім того в російському МЗС поскаржилися на порушення Україною міжнародного законодавства.

Там відзначили, що намагаються привернути співтовариство ОБСЄ "до адекватної реакції". Сам Аваков, коментуючи новину про порушення проти нього кримінальної справи в Росії, написав у Twitter: "Служу українському народу!"

Дивіться: Слідчий комітет Росії відкрив кримінальні провадження проти українських високопосадовців

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Франції Інтерпол затримав Армена Саркісяна, якого українські силові відомства вважають організатором груп "тітушок" під час Революції Гідності. МВС отримало офіційне підтвердження затримання Саркісяна у Франції. Армен Саркісян був затриманий на дорозі під час перевірки документів. До нього обрано запобіжний захід – особисте зобов'язання виконувати всі судові приписи до 19 травня. До цього часу ГПУ повинна надіслати документи для його екстрадиції в Україну.