Новий вірус не вимагає від користувачів викуп за розшифровку файлів, зате їм потрібно якийсь час пограти в гру під назвою PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG).

Вірус помітили експерти групи MalwareHunterTeam. Повідомляється, що він шифрує файли на комп'ютері, як і інше подібне шкідливе програмне забезпечення. Але для того, щоб отримати доступ до файлів користувачів просять пограти в гру PUBG. Якщо їм не хочеться цього робити, вони можуть відразу ввести код і запустити розшифровку файлів.

Як пише Bleeping Computer, не обов'язково грати в гру довго - вірус відслідковує тільки сам факт запуску гри і після цього починає розшифровувати файли на зараженому комп'ютері. Нагадаємо, що гра PUBG була розроблена корейською студією PUBG Corporation і випущена в березні 2017 року для Windows, iOS і Android.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Дослідники з MalwareHunterTeam розцінюють вірус як жарт, але вони до кінця не вивчили, що ще крім шифрування файлів може робити ця шкідлива програма.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Samsung Electronics відмовилася знижувати ціну на OLED-матриці для iPhone X наступного покоління, незважаючи на готовність Apple знайти іншого постачальника.

Про це повідомляє південнокорейський ресурс ETNews з посиланням на джерела, близькі до планів виробника. За даними видання, жоден з потенційних партнерів Apple, зайнятих виробництвом дисплейних матриць, виявилося не під силу забезпечити компанію достатнім обсягом комплектуючих.

Отримавши відмови від LG і Japan Display, в Купертіно були змушені знову піти на контакт з Samsung.

Представники Samsung Electronics, які приїхали на зустріч з Apple, заявили, що готові незамедлительность почати виробництво 100 мільйонів панелей, 25% яких призначаються для iPhone X поточного покоління і 75% — для моделі 2018 року. В Купертіно, за даними ETNews, ще не прийняли остаточного рішення, проте напевно здивовані такою ціновою політикою південнокорейської компанії.