На міжнародному конкурсі World Press Photo вибрали "Фото року". Відомо, що ним став знімок венесуельського фотографа Роналду Шемідта, знятий під час протестів в Каракасі.

Кадр зроблений 3 травня 2017 року під час антипрезидентських виступів. Учасники протестів, багато з яких закривали обличчя масками й протигазами, кидали в поліцію і солдатів нацгвардії камені та «коктейлі Молотова». Одяг молодої людини загорівся, коли біля нього вибухнув паливний бак палаючого мотоцикла. Він одержав опіки першого і другого ступеня.

Журі конкурсу в цьому році отримало 73 044 фотографії від 4548 фотографів з 125 країн світу. Поодинокі фотографії та фотоісторії приймалися в номінаціях «Проблеми сучасності», «Загальні новини», «Природа», «Люди», «Спорт», «Оперативні новини» та «Довготривалі проекти». З категорій зникла тема «Повсякденне життя» і з'явилася «Навколишнє середовище». Нова категорія документує позитивний або негативний вплив людини на навколишнє середовище, на його зміни.

Підсумки конкурсу підбивалися у два етапи. 14 лютого на сайті конкурсу назвали імена номінантів у кожній з категорій, а імена переможців стали відомі ввечері 12 квітня на церемонії в Амстердамі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Премія World Press Photo присуджується з 1955 року за кращі фотографії, які відображають як важливі теми, так і візуальні тренди у фотожурналістиці. Фотографії-переможці відбираються незалежною командою журі, в яку входять фоторедактори, керівники фотослужб, фотожурналісти та візуальні художники.

Як повідомляв портал "Знай.uа" легендарна 53-річна актриса Моніка Белуччі опублікувала в Мережі відвертий кадр, знятий для чергового журналу. На фото Беллуччі позує топлес, з кучерявим волоссям, які уносить вітер. Груди актриса прикриває білим простирадлом і дивиться в кадр фірмовим пронизливим поглядом. Варто підмітити, що знаменита італійка виглядає так само прекрасно, як і в молодості. Ходять чутки, що в особистому житті Беллуччі з'явився серйозний чоловік, але сама красуня нічого не розповідає ні журналістам, ні шанувальникам.