Вже шість років поспіль Володимир Путін не "випускає з лещат" Росію. Результат цьогорічних виборів не став несподіванкою і для відомих опозиціонерів, в числі яких був письменник, публіцист Олександр Невзоров.

В своєму інтерв'ю він розповів, як змінилася країна за цей час та передбачив невтішні наслідки для світу від такої політики Кремля. На його думку, всі стоять на порозі "великої війни", і мова не тільки про окуповані міста Донбасу та анексію Криму.

Першим тривожним дзвіночком про небезпеку письменник називає демонстрацію ракет на щорічній конференції:

"Я вважаю, що так, швидше за все, ця війна буде - при тому, що зараз для неї немає ніяких причин. Ніколи ще людство не знаходилося в ситуації, коли ніяких причин для війни немає. І тільки через те, що Росія залишається Росією, ці причини з'являються. Ще в середині XIX століття Маркс казав, що саме Росія з її ненажерливістю і амбіціями є причиною мілітаризму в Європі. Тобто зовсім вважати ваші страхи безпідставними ніяк не можна. Інша справа, що ми бачимо відсутність якої б то не було мотивації для цієї війни у ​​тих, хто в Росії живе. Ми бачили, як пожежники не захотіли нікого рятувати в "Зимовій вишні" - у них немає ніякого драйву і ніякого бажання ставати героями", - запевнив він.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Дивіться: "Гербом Росії могла бути пляшка", - Невзоров

За словами Невзорова, саме ця байдужість і поверхневість обернулася тим, що знову до влади прийшов Путін і стара тоталітарна машина продовжує працювати, розчавлюючи під своїми колесами ні в чому не винних людей:

"Сказати, що хоч одна людина марить бажанням воювати, не можна. Так, всі вони звикли ненавидіти, вони звикли обзиватися, вони дуже хочуть світового панування, але так, щоб це не торкнулося їх, щоб від них не треба було ніяких вкладень - кров'ю, потім, голодом, холодом. Вони пробували свободу, вони пробували крайні форми рабства, вони пробували все…Я думаю, що і Путін, в загальному, обраний більше від байдужості, ніж від гарячого бажання розділяти його переконання і його політику".

У зв'язку із запровадженням нової "порції" санкцій, Кремль не залишає сподівань у будь-який спосіб помститися США. Наприклад, не підписавши документ Радбезу ООН про повернення миру на території Сирії. Навіть заяви Трампа про авіаудари Путіна вже не обходять.

"Якщо Росія не буде відповідати своїм традиціям і правилам, вона перестане існувати як Росія. А якщо вона буде відповідати, вона перестане існувати як країна, тому що динозаврам вже немає місця в сучасному світі. Це шизофренічне бажання помститися США, виражене в тому хтивості, з яким російські патріоти описують удари ядерними ракетами по США. Помститися за нескінченну і вирішальну допомогу у війні в свій час, помститися за те, що врятували цілі регіони від голоду в 1990-і роки", - підсумував Незворов.

Дивіться: "Росією править не Путін", - Невзоров

Як повідомляв портал "Знай.ua", серед російських олігархів, котрі потрапили до санкційного списку США, опинився зять Путіна.