Нову ініціативу зареєстровано в українському парламенті і пропонує вона переглянути звичний погляд на процес похорону. Так, в документі пропонується відмовитися від використання трун і кладовищ як таких, а замість неї - підготувати спеціальну біопочву, яка розкладається протягом п'яти років і не завдає шкоди навколишньому середовищу.

Ховати пропонується в спеціальних парках, які ще тільки належить створити, передає ТСН.

"Деякі люди уявляють собі таку картину, що вони прийдуть на майданчик з дітьми, а поруч будуть поховання, атракціони, гойдалки. Це зовсім інше мається на увазі", - зазначив інженер з екології "Київського крематорію" Андрій Ященко.

Еко-поховання буде вдвічі дешевше за традиційне.

Автори законопроекту розповіли, що орієнтувалися на світовий досвід.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"У світі вже є така поширена назва як зелені кладовищі. Або еко-кладовище. Є навіть назва британська - еко-етичне кладовищі", - сказала керівник відділу комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку Ольга Бажко.

Такі біозахоронення в спеціальних парках не передбачають звичних надгробків. Тільки табличка з ім'ям померлого, датами народження і смерті.

У світі це вже стало трендом. Італійські дизайнери пропонують ховати людей в спеціальних еко-капсулах, в яких прах людини служить добривом для дерева.


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що більшу частину мешканців Києва після смерті кремують. Це відбувається з-за того, що родичам ніде ховати покійних і коштує це дешевше. Фахівці відзначають, що в столиці не будують нових кладовищ, вважаючи за краще зносити старі, а на їх місцях зводити офісно-розважальні заклади або суди.

За оцінками експертів, зараз в Україні налічується приблизно 35 тисяч місць поховання, але більшість з них знаходяться у сільській місцевості.

Ми також писали про те, що в Україні прийняли зміни до закону щодо процедури поховання. Експерти жорстко розкритикували рішення парламентаріїв. ЗМІ відзначають, що нововведення можуть нести в собі корупційну складову, а також складності з розкриттям злочинів.