Світ стоїть на порозі Третьої Світової війни. Останнім часом такі заголовки можна часто побачити в ЗМІ. Але чи так це насправді? Ще Ванга говорила про можливий початок світового зіткнення. Чи буде Третя Світова війна, коли її чекати і які країни зіткнутися - читайте в нашому матеріалі.

Третя Світова Війна: що це таке?

Третя світова війна - це конфлікт, який гіпотетично може розгорітися між різними державами.

Ще в 20 столітті багато людей предрекали війну, яка могла виникнути через використання ядерних боєголовок або інших причин. Так, найбільш ймовірними противниками вважалися: Індія і Пакистан, КНДР і Іран, Росія і США.

Історики вважають, світова війна могла бути спровокована так званим Карибською кризою 1962 року. Тоді виникла надзвичайно напружена ситуація між СРСР і США, що було викликано розміщенням американської ядерної зброї в Туреччині, а після таємним перебросом її на Кубу. Тоді президент Джон Кеннеді вперше в історії країни впровадив положення DEFCON-2, тобто максимальну військову готовність.

У період з 1970 по 1980 рр виникали випадки тривоги. Найнебезпечніший інцидент стався в 1983 році, коли системи СРСР зафіксували запуск ракети «Мінітмен» в США в сторону Радянського союзу. Але тривога виявилася помилковою.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Третя світова війна вже відбулася?

Існують наукові концепції того, що світова війна вже закінчилася. Її пов'язують з Холодною війною між сполученими Штатами Америки та Радянським Союзом. Стартувала вона в 1945 році, коли ВС Америки скинула ядерну бомбу на Хіросіму. Це була війна, яка включала в себе велику кількість локальних сутичок. Основними противниками стали дві наддержави - США і СРСР. Їх підтримували сателіти, також участь брали країни Європи, Азії, Африки і Латинської Америки.

Держави, які володіли ядерним потенціалом, змагалися, як швидко зможуть знищити світ.

Таку думку яро підтримує дослідник Субкоманданте Маркос. Крім того, в Росії також існують прихильники концепції. Олександр Тарасов вважає, що розвиток Третьої світової війни не обов'язково повинен слідувати за сценарієм Першої та Другої.

Чи буде третя світова війна: осередки загоряння конфлікту

Експерти шведського Aftonbladet порахували, першим етапом військових дій може послужить зіткнення в декількох точках Землі.

Лідером їх рейтингу стала Північна Корея, яка сьогодні проводить активні випробування ядерної зброї, а також розробляє інші небезпечні технології.

Тим більше, що КНДР вже не раз погрожували Америці своїми ракетами.

Другий регіон, схильний до появи сутичок, - Південно-Китайське море. Конфлікт може розгорнутися в районі островів, які належати різним країнам. А участь у війні обов'язково візьмуть Китай і США.

Третє місце в списку шведського видання займає територія між Індією і Пакистаном. Це дві великі держави, які мають ядерну зброю. А спровокувати конфлікт може тероризм.

Неоднозначна ситуація виявилася між Індією і Китаєм. Якщо Індійська влада погодяться визнати Тибет і підтримають там військовий рух, то уникнути конфлікту буде неможливо.

Прибалтика в цьому сенсі також залишається небезпечною територією. Амбіції Росії активно ростуть відносно Європи, а це може послужити поштовхом до війни.

Третя світова війна: доля України

Цікаво, що в список небезпечних районів увійшла і Україна. Американський професор з питань оборони і національної безпеки Роберт Фарлі, даючи прогноз, зазначив, що наша країна входить в число потенційних місць, де може розгорітися конфлікт. Це пов'язано, перш за все, з систематичним порушенням перемир'я на Донбасі.

Конфлікт, який призведе до Третьої світової, може виникнути за кількома сценаріями. Так, відповідно до одного з них, український уряд буде повалено, чим скористається керівництво Росії. У країні почнеться тотальна нестабільність, а Володимир Путін побачить шанс повномасштабного захоплення України.

За іншим сценарієм, до влади можуть прийти ультраправі радикали, які своїми діями ще більше посилять конфлікт на території Донбасу. Росія в цей же час скористається ситуацією і почне вторгнення в країну, що призведе до війни за участю РФ, Європи і США.

Третя світова війна: доля Сирії

Останнім часом проблема конфлікту, який назріває між США і Росією стала актуальною на території Сирії. При чому багато експертів вважають ситуацію, що склалася більш небеспечною, ніж та, яка виникла під час Карибської кризи.

7 квітня 2018 року урядові війська союзника Росії Башара Асада застосували хімічну зброю проти повстанців у місті Дума. В результаті загинули сотні невинних людей, серед яких були діти.

Дональд Трамп пригрозив, що направить американські ракетні на Сирію. До операції також, ймовірно, може приєднатися і Франція. Крім того, у відповідь на такі заяви, представники Російської Федерації планують збити всі ракети, які летітимуть в сирійську сторону. Президент США написав на своїй сторінці в соціальній мережі, що більше не має наміру терпіти «тварину», яка за допомогою газу знищує людей, та ще й отримує від цього задоволення.

Третя світова війна: передбачення Ванги

Пророцтва провісниці стають з кожним днем ​​все більш актуальними. У розпал Холодної війни жінці дуже часто задавили питання, що стосуються Третьої світової.

Зрозуміти загадкові мови жінки виявилося не просто. Але ясно одне - Третя світова може наступити вже дуже скоро.

Останнє, що сказала Ванга з цього питання було: "Ще Сирія не впала". З слів болгарської провидиці можна зробити висновок, що протистояння почнеться тільки після закінчення війни в Сирії.

Багато хто сходиться на думці, що міжнародна битва вже йде, а передбачення Ванги почали збуватися. Жінка вважала, що Третя світова не буде виглядати як дві попередні, а початком послужить неяскрава подія в 2008 році, після якої відбудеться замах на вбивство на кількох глав держав.

Так і сталося, в 2008 році почалася війна між РФ і Грузією. На рахунок же замахів експерти розходяться в думках: одні вважають, що це була катастрофа, в якій загинув президент Польщі, а інші - що вбивство вдалося запобігти. Зокрема, естонський, польський, литовський і український президенти збиралися полетіти на територію Грузії в самий розпал конфлікту, але політ був скасований.

На думку Ванги, нова війна не буде виглядати як дві минулі, тому що використовуватися будуть інші форми впливу.

Третя світова війна: передбачення Нострадамуса

Багато екстрасенсів пророкували Третю світову війну як найкривавішу і жорстокішу. Деякі навіть порівнювали її з апокаліпсисом, адже після ядерної війни існування на Землі виявиться неможливим.

Так, легендарний Нострадамус написав вірш, в якому передрік початок Третьої світової війни.

На Дунаї з Рейну нап'ється

Великий Верблюд (і) не буде жаліти в цьому.

Здригнеться Рона і сильніші з Луари,

А біля Альп Півень його погубить.

Експерти вважають, що війна почнеться, коли «Верблюд» буде пити воду з Дунаю і Рейну. На їхню думку, тварина асоціюється з арабськими державами, які вторгнуться в Європу і дійдуть до Дунаю і Рейну.

Крім того, верблюд може позначати арабське населення, яке сьогодні проживає по всій території Європи, особливо у Франції та Німеччині.

Ця війна буде настільки кривавою, що після неї залишаться тільки Індія і Китай, вважав Нострадамус.

Дослідники, які вивчають праці Мішеля Нострадамуса, вважають, що пророк передрік появу в світовій історії Гітлера і навіть терористичної атаки в 2001 році на американські вежі близнюки. Також він правильно визначив, що ІГІЛ буде займатися варварством на Близькому Сході, а також його прагнення захопити Європу.

Крім того, експерти, вивчивши праці провісника, зробили лякаючий висновок, що як раз в нинішньому році може наступити нова всесвітня війна. У чотиривірші з книги «Пророцтва Мішеля Нострадамуса» 1555 року говориться, що серйозне протистояння відбудеться спочатку у Франції, а потім і всі європейські країни будуть атаковані. Війна стане дуже довгою і жахливою подією. Також Нострадамус вважав, що в 2018 році зіткнутися дві дуже сильні держави, і ця боротьба триватиме рівно 28 років.

Третя світова війна: передбачення в релігії

У Старому завіті передбачено, що Дамаск (Сирія) стане купою руїн. Так, пророк Ісайя писав, що не стане царства Дамаску, а в решті і Сирії. А в Єгипті, на його думку, відбудеться громадянська війна.

У 2038 році має відбутися якась знакова подія, вважають християни. Це пов'язано з тим, що зазвичай дні Пасхи у православних і католиків не збігаються через різні правила обчислення пасхального періоду. Але саме в 2038 році (25 квітня) ці події співпадуть в обох релігіях.

Коли буде третя світова війна: топ передбачень

Ми зібрали найяскравіші передбачення, які стосуються Третьої світової війни.

Григорій Распутін передбачав, що по території Європи пройдуть три змія, які позаду себе залишать лише попіл і руйнування. Багато хто називає цих тварин - трьома світовими війнами.

Відомий американський екстрасенс Сара Хоффман напророкувала найстрашніші лиха, викликані війною з використанням ядерного зброї. А стартом зіткнення стане ракета, яка вилетить з Лівії і попаде в Ізраїль. Крім того, на її думку, Російська Федерація і КНР спробують напасти на Сполучені Штати Америки, але швидше за все зазнають поразки.

Тульський екстрасенс Христофор багато разів говорив, що якщо почнеться війна, то це буде страшна і кривава подія. А Росія стане центральною частиною цього протистояння. Після неї на планеті залишиться жити дуже мала кількість людей.

Черниця Олена Айєлло з Італії пророкувала, що у Росії буде якась секретна зброя, за допомогою якої вона завоює весь світ. При цьому в іншому своєму пророцтві італійка заявляла, що РФ буде спалена дотла.

Екстрасенс з Англії Джоанна Сауткотт не раз повторювала, що війна на Сході буде означати швидкий кінець світу не всій планети.

Цілителька Джуна обнадіює своїми прогнозами. За її словами, ніякої Третьої світової війни зовсім не буде.