Якщо на планеті розв'яжеться Третя світова війна, в першу чергу постраждають держави, в яких в протистоянні зіткнулися політичні сили, але це не Україна.

Про це розповів Богдан Петренко - заступник голови Українського інституту досліджень екстремізму, передає "Обозреватель".

"Вогнища загоряння знаходяться не там, де йдуть військові дії, а в столицях тих країн, які почали військові дії. Якщо почнеться Третя світова війна, під ударом опиняться країни, де відбуваються зіткнення цих політичних сил. В першу чергу, це Сирія, де знаходяться війська РФ (вони визнали, що там є їх військові інструктори) і де підтягуються війська США", - говорить експерт.



Разом з тим, він упевнений, що Україні навряд чи загрожує роль епіцентру, оскільки "Росія в Україні орієнтується не на військове захоплення, а на політичне".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Експерт також вважає, що протистояння в Сирії не зачепить Туреччину:

"Туреччина - друга країна в НАТО за військовою потужністю, її чіпати не будуть. Туреччина може сама зачепити Сирію. Туреччина і Ердоган будуть зацікавлені в збільшенні існуючої буферної зони і її розширенні на весь кордон із Сирією, введення військ в цю буферну зону для охорони Туреччини".



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що легендарний афонський старець напророкував світу початок Третьої світової війни, проте точної дати він так і не назвав. Старець передбачав, що військовий конфлікт прийде з боку Середземномор'я, а також те, що в цих військових діях братиме активну участь російська сторона. В кривавій битві буде втягнуто багато держав, і почнеться новий переділ світу за участю різних європейських країн. І навіть східні народи не будуть знаходитися в стороні, а перекинуть двохсотмільйонну армію і перейдуть Євфрат і дістануться самого Єрусалима.