Розмістивши біля українського кордону ракетні комплекси "Ескандер", Росія демонстративно вийшла з Угоди "Про заборону ракет середньої та малої дальності".

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександр Турчинов.

"Хочу звернути увагу на ракетні війська Російської Федерації, які розташовані безпосередньо біля кордону України. Це чотири ракетні бригади, озброєні сучасними ракетними системами "Ескандер"... Сьогодні є дві модифікації "Ескандер", які оснащені крилатими ракетами. Ці ракети можуть знищувати ціль на відстані до 2,5 тис. кілометрів. Це демонстративний вихід Російської Федерації на підставі Угоди "Про заборону ракет середньої та малої дальності", - заявив Турчинов.

За його словами, ракетні війська Росії несуть загрозу всім країнам Європи.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Звертаю на це увагу не тільки тому, що вони стоять у безпосередній близькості від нашого кордону, а тому, що це загрожує не тільки Україні. Вихід Російської Федерації з цієї угоди це фактично загроза всім європейським країнам. Адже час ракетної атаки зменшився вже до хвилин", - додав він.

Нагадаємо, раніше Сполученим Штатам, а також їх країнам-союзникам слід утримуватися від військових дій в Сирії за підозрою у хімічній атаці, в результаті якої загинули сотні людей: оскільки Росія "не може виключити" ймовірність війни між Москвою і Вашингтоном. Про це під час засідання ООН заявив постійний представник РФ Василь Небензя.

Російський політик наголосив, що стан справ в Сирії був ще більш небезпечним, оскільки там знаходяться війська РФ. Про це він сказав уже після закриття основного засідання Ради Безпеки ООН, яке скликала Болівія: країну занепокоїли слова глави Білого дому Дональда Трампа про ймовірність військових дій в Сирії.

Як повідомляв портал "Знай.uа" американські військові знаходяться в повній бойовій готовності до наказу президента США Дональда Трампа завдати удару по Сирії. Таку заяву зробив глава Пентагону Джеймс Меттіс в коментарі журналістам. За словами Меттіса, Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки аналізує дані хімічної атаки в сирійській Думі. Таким чином він відповів на питання, чи отримані докази застосування армією Башара Асада хімічної зброї.