Існує висока ймовірність повідомлення про підозру лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку в одержанні неправомірної вигоди у зв'язку з виграшами в лотерею.

Про це повідомляють джерела в спеціалізованої антикорупційної прокуратурі та Національному антикорупційному бюро.

«Ймовірність підозри Ляшку дуже велика через лотереї», — сказало джерело.



За його словами, антикорупційні органи активізували досудове розслідування по справі і найближчим часом будуть проходити активні слідчі дії.

Співрозмовник також повідомив, що розслідування ведеться кілька місяців за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди).

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Згідно з реєстром судових рішень, Ляшко задекларував виграші від лотереї на суму 283 тис. гривень та 134 тис. гривень 24 жовтня 2017, але, згідно з листом «Української національної лотереї», протягом жовтня 2017 виграшів у таких сумах не зареєстровано.

У листі підприємства йдеться, що інформація про виграші (призи) в лотерею і персональні дані конкретних гравців є конфіденційною.

Солом'янський суд дав доступ детективам НАБУ до документів по всіх виграшів (призів) Ляшка за період з 1 січня 2017 року до 24 жовтня 2017 включно.

Нагадаємо, лідеру радикалів Олегу Ляшку в лотереях пощастило три рази: 24 жовтня 2017 його подав декларацію про суттєві зміни, в якому повідомив про трьох виграші в «УНЛ» на загальну суму 571 тис. гривень. Принесли їх Ляшку нібито ставки на футбольні матчі.

Крім того, в 2017 році Ляшко купив будинок площею 357 кв. м в селі Козин, поряд з президентом. Також головний радикал уклав вигідну угоду: продав нерухомість на 15,9 млн грн. Всього Ляшко в минулому році заробив 20,6 млн грн.

Як повідомлялося, нещодавно Олег Ляшко заявив, що збирається вступити в законний шлюб. Зазначимо, що користувачі мережі почали активно обговорювати цю подію. При цьому не всі поділяли радість Ляшка. Українці в мережі писали, що це все постановка і шоу перед виборами в країні.

Такої ж думки і політичні експерти. "З точки зору політтехнологій, у Ляшка є слабке місце — звинувачення в нетрадиційній сексуальній орієнтації, що є негативним моментом для його специфічного електорату, яке проживає на селі і невеликих містах. Розуміючи це, політтехнологи радикалів вирішили зіграти на випередження і влаштувати урочисте одруження Ляшка. А потім цілий рік активно розганяти по ЗМІ цей факт", — говорить політичний аналітик Дмитро Корнійчук.