13 квітня Таганський суд постановив заблокувати Telegram на території Росії. Ця подія стала однією з головних тем дня у соцмережах — його почали обговорювати ще до початку засідання, де оголосили рішення.

Деякі користувачі відзначили, що блокування Telegram не сильно допоможе владі в боротьбі з терористами: раніше ФСБ заявило, що всі останні теракти в країні координувалися через популярні месенджери.

Саме рішення в Твіттері зустріли невдоволенням.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що засновник Telegram Павло Дуров заборонив своїм юристам брати участь у судовому процесі за позовом Роскомнадзора до компанії месенджера.

Про це заявив у своєму офіційному Telegram-каналі Павло Чиков - керівник міжнародної правозахисної групи "Агора", яка представляє інтереси месенджера в Росії.

Про це повідомляють російські ЗМІ, цитуючи адвокатів Дурова.

Захист пояснив таке рішення Дурова його небажанням "легітимізувати відвертий фарс" присутністю своїх адвокатів.

Цю інформацію підтвердив і керівник відділу інформації "Агори" Дмитро Колбасін.

"Наші адвокати не будуть брати участь (засіданні)", - заявив він.

При цьому юрист зазначив, що "суд не залучив Telegram до цього процесу, не надав жодних матеріалів справи і не дав ніякої можливості підготуватися до судового процесу (до розгляду справи про блокування месенджера сам Telergam притягнутий не в якості відповідача, а як зацікавлена особа)."Ми своєю участю легітимізувати цей фарс не готові", - підкреслив Колбасін.

Він уточнив, що представники месенджера самі запитали довірителя - Павла Дурова - про необхідність їх участі в суді в такій ситуації ".

У відповідь на це засновник Telegram заявив, що його юристам "не варто брати участь у процесі.